Te vervangen bomen krijgen een QR-code

De gemeente gaat dit najaar QR-codes plaatsen op bomen die vervangen moeten worden. Voorbijgangers en inwoners kunnen dan zien waarom de bomen worden vervangen.

Eerder dit jaar vroeg de fractie PvdA-GroenLinks tijdens een commissievergadering om betere communicatie over het vervangen van bomen. De gemeente kondigt het kappen van bomen nu al aan via brieven aan de inwoners van de betreffende straat en op de gemeentepagina.

Informatie via QR-code

Als je de QR-code met je telefoon scant, kom je op de gemeentelijke website met uitgebreide informatie over de bomenkap. Hier kun je lezen waarom de boom weg moet, wanneer dit gebeurt, of er een nieuwe boom komt en welk type boom dit dan is. Ook kun je hier informatie vinden over hoe je bezwaar kunt maken. Het plan is om bij elke locatie waar bomen gekapt worden een bordje te plaatsen. Bij meerdere bomen op één locatie krijgen enkele bomen een bordje met QR-code.

Het belang van goede communicatie

Wethouder Maarten van der Greft benadrukt het belang van goede communicatie: “We vinden het belangrijk dat inwoners weten waarom beslissingen worden genomen. Bomen worden alleen om goede redenen gekapt en vervangen. Daarom communiceren we hierover op tijd en duidelijk. De QR-code-bordjes zijn een goed voorbeeld van hoe we informatie delen met inwoners en geïnteresseerden. Dit past ook goed binnen ons beleid voor lokale betrokkenheid.”

Duurzame bordjes

Zodra de vergunning voor het kappen van de bomen is aangevraagd, worden de bordjes bevestigd. Bij de daadwerkelijke kap worden de bordjes weer weggehaald en bewaard voor volgend jaar. De bordjes zijn gemaakt van herbruikbaar natuurlijk materiaal en zijn daardoor milieuvriendelijk.

Eerste bordjes dit najaar te zien

De verwachting is dat de vergunningen na de zomer rond zijn. Op basis daarvan kunnen de bordjes in september worden opgehangen. Het vervangen van bomen vindt plaats in het najaar van 2024, waarna ook nieuwe bomen worden geplant.AlgemeenDe Ronde VenenGemeenteNieuws


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×