Dylan groenewegen wint voor het eerst bij nieuwe ploeg

AlUla Old Town (SA)/Vinkeveen – Dylan Groenewegen heeft afgelopen donderdag zijn eerste zege voor Team BikeExchange-Jayco gepakt. De Nederlander snelde in de derde etappe van de Saudi Tour, met aankomst in AlUla Old Town, naar de zege, voor Daniel McLay en Caleb Ewan. Santiago Buitrago blijft leider in het algemeen klassement, al is het verschil met Ewan minimaal.

Groenewegen kwam afgelopen dinsdag nog tekort in de eerste sprintetappe van de Saudi Tour, na een verre van vlekkeloze sprintvoorbereiding, maar donderdag werd de rappe inwoner van Vinkeveen perfect gepiloteerd door zijn ploeg en met name Luka Mezgec. Groenewegen begon zo in een perfecte positie aan de sprint, ging als eerste aan en wist McLay en Ewan van zich af te houden. Goed voor zijn eerste zege van 2022 en voor zijn nieuwe werkgever BikeExchange-Jayco.

Groenewegen staat na zijn winst op de 41ste plek in het algemeen klassement.

Kijk HIER naar een video over de winst van Groenewegen van Team BikeExchange-Jayco.

Bron: Wielerflits.nl Foto: Team BikeExchange-Jayco



GemeenteNieuwsSportVinkeveenWaverveenAlUla Old Townderde etappedylan groenewegeneerste winstgemeente de ronde venenrtv ronde venensaoedi arabiesaudi tourSportTeam BikeExchange-Jaycovinkeveen

Meer in dossier AlUla Old Town

Meer in dossier AlUla Old Town


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×