IVN VERZORGT EXCURSIES IN DE BOTSHOL

Vinkeveen - In de Botshol kun je nog genieten van de stilte. Hoewel stilte? Het geruis dat de wind maakt in de bijna eindeloze rietkragen. Het gekwetter van eenden. Het gezang van de rietzanger, van de snor en van de kleine karekiet. Het gekwaak van eenden, de roep van de fuut en het zachte geplas van je roeispanen. Het lijkt bijna wel een symfonie.

Natuurgidsen van IVN De Ronde Venen en Uithoorn nemen je in juni, juli en augustus graag mee om je dit gebied te laten beleven. Je mag natuurlijk ook zelf de roeispanen hanteren. De Botshol is voor een deel oud laagveen moeras en voor een deel open plassen. Het gebied ziet eruit zoals de hele Ronde Venen er een paar honderd jaar geleden uitzag.

De IVN natuurgidsen zullen ook vertellen hoe het gebied zo is geworden. Het is nu een heel gevarieerd gebied met smalle slootjes, petgaten, moerasbos en open plassen

.Het avontuur start bij Botenverhuur Verweij aan de Botshol 14 in Abcoude. Daar kun je de komende weken onder begeleiding van een ervaren IVN natuurgids op zondagochtend, zaterdagochtend en woensdagavond mee met een roeitocht.

De start is op zaterdag 18 en zondag 19 juni om 10:00 uur. De eerste woensdagavond van 19:00 tot 21:00 uur is op 22 juni.

De natuurgidsen laten je de mooiste plekjes zien en vertellen honderduit over vogels, (water)planten, libellen, orchideeën, ringslangen en vissen die je ziet. De IVN natuurgidsen kunnen natuurlijk geen garantie geven dat je de lepelaar of de buizerd kunt zien vliegen, of dat je een ringslang ziet, maar ze weten zeker waar de zeldzame planten zoals rietorchis, bitterzoet, galigaan en zonnedauw staan.

Voor € 7,50 per persoon heb je een onvergetelijke ochtend of avond. IVN leden krijgen € 2,50 korting. In verband met de beschikbaarheid van de gidsen moet je jezelf van te voren aanmelden. Dat kan per e-mail via botshol@ivn-drvu.nl.

Op de foto: de zeldzame bitterzoet


advertentie