NEL VAN DER POL 40 JAAR BIJ DE NIEUWE MEERBODE

De Ronde Venen - Nel van der Pol van de Nieuwe Meerbode viert een bijzonder jubileum: zij is 40 jaar in dienst van de lokale huis-aan-huiskrant.

Nel begon in 1982 als correspondente bij de huis-aan-huis weekkrant. die eerst alleen nog in Uithoorn verscheen.

Nel wilde echter meer: ze woont  in Mijdrecht en het leek haar een uitdaging om in daar uit te komen met een krant. Ze kreeg groen licht van de directie, opende haar kantoorruimte aan huis en maakte van de Nieuwe Meerbode in Mijdrecht een succesvolle krant. Later werd dit de editie De Ronde Venen en weer later tijdens de coronacrisis werd de Rondeveense editie samengevoegd met die van Uithoorn.

Inmiddels heel veel kranten en jaren later en diverse vernieuwingen verder (van plakken en knippen naar pagina’s opmaken op de computer en van bellen en bezoeken naar meer contact per mail), zwaait Nel nog altijd de scepter over de edities Uithoorn en De Ronde Venen en met veel plezier en toewijding.

Dit 40-jarig jubileum is voor Nel overigens geen reden om te stoppen. Ze hoopt nog een groot aantal jaren haar werk en hobby te mogen blijven uitvoeren. Want, zoals ze zelf zegt: “Werken aan de krant is mijn leven.”

Bron/Foto: Nieuwe Meerbode


advertentie