Lenterit brengt € 4.250 op voor ronald mcdonald huis

De Ronde Venen – Zondag 18 april jl. vond de 17de Lions Lenterit plaats. Deze wordt jaarlijks georganiseerd door de Lionsclub Mijdrecht-Wilnis in samenwerking met Hotel Mijdrecht Marickenland. De opbrengst van de Lenterit bedroeg € 4.250 die bestemd is voor het Ronald McDonald Huis Utrecht.

Dit jaar was het een bijzondere Lenterit, die was aangepast aan de coronaregels. Uitdrukkelijk werd nu van begin tot eind groepsvorming voorkomen. Start- en eindpunt was bij Hotel Mijdrecht Marickenland, waar presentatrice Myra de Groot alle deelnemers verwelkomde. Onderweg kon men van een door restaurant Meesters verzorgde picknick-lunch genieten. Het weer werkte mee en de rit werd in een prima lentezonnetje volbracht. 

Het aantal inschrijvingen was het hoogste ooit. Er namen 101 auto’s deel. Er was een grote variëteit aan deelnemende auto’s met natuurlijk veel van de bekende merken, maar ook een aantal bijzondere zoals Lomax, Ferrari, klassieke Jaguar, Mercedes, en door het mooie weer ook veel  cabrio’s. 

Onderweg waren 2 controleposten en daar moesten 20 vragen beantwoord worden.

De route van 110 km werd in de nabije omgeving afgelegd en voerde o.a. langs de Vecht, de Kromme Mijdrecht, de Oude Waver en de Winkel, maar voerde ook langs mooie plaatsen als Breukelen, Loosdrecht, Nyenrode, Nieuwer Ter Aa en een stempelpost op de Bosdijk. Deze route werd in ongeveer 4,5 uur afgelegd.

Na afloop berekende de jury de behaalde punten aan de hand van de gereden afstand, gemiddelde snelheid, bezochte controleposten en antwoorden op de vragen. Deze uitslag werd digitaal bekendgemaakt

De eerste prijs was een ICE-Watch van juwelier Van Beek, de tweede en derde prijzen waren een dinercheque van Restaurant Meesters en restaurant Rendez-Vous. De uitslag en de  vele foto’s kunnen bekeken worden op www.lenterit.nl.

De opbrengst van € 4.250 werd door André Kunkeler en Henny van Nieuwkerk namens de Lionsclub symbolisch overhandigd  aan het Ronald McDonald Huis Utrecht.

Foto’s: Andras Fictoor en Otto BoelensAbcoudeBaambruggeMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisandre kunkelergemeente de ronde venenhenny van nieuwkerkhotel mijdrecht marickenlandjuwelier van beeklenterit 2021lionsclub mijdrecht wilnismyra de grootrestaurant meestersrestaurant rendez vous mijdrechtronald mcdonald huis utrechtrtv ronde venen

Meer in dossier andre kunkeler

Meer in dossier andre kunkeler


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×