Mijdrechts rom-koor genomineerd voor 'club van het jaar'

De Ronde Venen – De Rabobank heeft samen met NOC*NSF, AD.nl, LKCA en Kunstbende het initiatief genomen om het fenomeen ‘verenigen’ te vieren en te belonen. Hieruit is de verkiezing Club van het Jaar ontstaan. De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport, dat sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning biedt. Dit om verenigingen sterker te maken, voor nu en in de toekomst.

Dit jaar staat de veerkracht van de clubs centraal. De organisatoren roepen alle clubs op hun veerkracht zichtbaar te maken, anderen daarmee te inspireren en de waardering en erkenning te krijgen die ze verdienen.

Het ROM-koor is genomineerd voor de verkiezing Club van het Jaar. Zij is trots op de veerkracht die zij als vereniging het afgelopen jaar getoond heeft. De onderlinge saamhorigheid, de verbondenheid en het contact is kenmerkend voor het ROM-koor. Iets wat in de coronatijd nòg belangrijker is geworden. 

Als vereniging hebben de leden met elkaar vanaf maart 2020 heel hard gewerkt om een actieve en stabiele vereniging te blijven en om naar elkaar om te zien. Om vooruit te kijken, vol te houden en samen deze coronaperiode door te komen. Vanaf 2 april 2020 is er wekelijks een online repetitiemoment geweest, met ruimte om met elkaar te praten. Op 5 mei 2020 lanceerde het koor een bijzondere video ter ere van 75 jaar vrijheid, thuis ingezongen door de leden.

Toen de omstandigheden het na de zomervakantie toelieten is er live gerepeteerd op een alternatieve locatie. Diverse malen is de setting bijgesteld vanwege de ontwikkelingen rondom corona. Sinds november 2020 wordt er weer volledig online gerepeteerd via ZOOM.

Inmiddels kan de vereniging terugkijken op talloze sociale online spelavonden, 2 kaartenacties, een grandioze online kerstspecial en een bijzonder feestelijke uiteraard coronaproof viering van het 35-jarig jubileum. Daarnaast heeft het ROM-koor de buitenwereld digitaal laten meegenieten van diverse coronaproof thuisvideo’s en een online orgelconcert.

Een zeer belangrijk deel van de inkomsten van het koor komt normaal gesproken van de kerstoptredens als a capella Dickens-koor. Deze zijn afgelopen jaar volledig weggevallen. Leden hebben op eigen initiatief knuffels gehaakt en paasmandjes en paaskransen gemaakt welke verkocht zijn om toch wat extra inkomsten te genereren.

Na meer dan een jaar corona in Nederland, geeft deze vereniging niet op. Het ledenaantal is nagenoeg ongewijzigd. De leden nemen de moeite elkaar te bellen, een berichtje te sturen, en een boodschap voor elkaar te doen. Zij kijken uit naar het moment dat zij weer als 1 koor, schouder aan schouder hun stem kunnen laten horen. Tot die tijd houden zij vol.

Natuurlijk wil het koor heel graag de titel ‘Club van het Jaar’ verdienen. Om kans te maken op de titel heeft het ROM-koor stemmen nodig. Via www.clubvanhetjaar.nl is het mogelijk een stem uit te brengen (zoek op ROM of via Provincie Utrecht en Gemeente De Ronde Venen).AbcoudeBaambruggeCultuurGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisadclub van het jaarcoronacoronacrisisCultuurgemeente de ronde venenkunstbendelkcanoc nsfrabobankrabobank clubsupportregionaal operette musicalkoorrom koorrtv ronde venen

Meer in dossier ad

Meer in dossier ad


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×