Kaartverkoop bouwdorp 2021 van start

De Ronde Venen – We hebben Bouwdorp DRV in Mijdrecht een jaartje moeten missen, maar Ouders Lokaal hoopt het dit jaar weer te mogen organiseren en er weer een onvergetelijke week van te maken voor de kinderen in De Ronde Venen.  

De achtste editie van Bouwdorp DRV wordt van maandag 16 augustus t/m vrijdag 20 augustus georganiseerd op het terrein bij Bowlingcentrum Mijdrecht en bij het Veenweidebad aan de Ontspanningsweg 1. Een week lang kunnen jongeren in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar daar naar hartenlust hutten bouwen. Er wordt niet alleen getimmerd en gezaagd, dagelijks is er een gevarieerd programma met spelletjes, knutselen en sporten. De hele dag worden de kinderen ook inwendig verzorgd. Op vrijdagmiddag 20 augustus wordt de week afgesloten. Het Bouwdorp DRV wordt dan opengesteld voor publiek. De hutten kunnen dan bewonderd worden door bewoners van buiten het Bouwdorp DRV.

Ook dit jaar kent Bouwdorp DRV weer een educatief en sociaal-maatschappelijk tintje.
De kinderen van Bouwdorp DRV zullen, naast dat ze hun creativiteit kunnen ontplooien, ook met hun budgettaire talenten aan de slag gaan. Aan het begin van de Bouwdorp week worden er teams ingedeeld. Elk team krijgt een startkapitaal waarmee ze ‘bouwkavels’ en ‘bouwmaterialen’ kunnen kopen. Gedurende de week kunnen ze met de sport- en spelactiviteiten geld verdienen waarmee ze bijvoorbeeld luxere materialen voor de hut kunnen kopen, zoals verf, tapijt, dekzeil, behang, en zelfs gordijntjes!  

Uit ervaring is gebleken dat de kinderen in de loop van de week steeds slimmer omgaan met geld. Er is in voorgaande jaren heel wat onderhandeld en vaak ontstonden ook briljante ideeën om geld te verdienen! 

De kaartverkoop voor Bouwdorp DRV vindt online plaats vanaf 16 mei om 10:00 uur via de website van Ouders Lokaal www.derondevenen.ouderslokaal.nl

Bouwdorp DRV is te volgen op Facebook en op Instagram.

Mail voor vragen en/of voor meer informatie naar info@ouderslokaal.nl

Bouwdorp DRV is alleen mogelijk door de inzet van heel veel enthousiaste vrijwilligers. Wil je helpen? Stuur dan een mailtje naar info@ouderslokaal.nl. Jongeren mogen ook hun maatschappelijke stage bij Bouwdorp DRV lopen.AbcoudeBaambruggeCultuurEconomieMijdrechtNieuwsSportWilnisbouwdorp drvgemeente de ronde venenkaartverkoopouders lokaalrtv ronde venen

Meer in dossier bouwdorp drv

Meer in dossier bouwdorp drv


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×