Zeilzomerkamp vinkeveen populair

Zomerkampen zijn dit jaar erg populair, omdat veel mensen deze zomer in Nederland blijven. Ook bij het zeilzomerkamp in Vinkeveen is het druk. 

Mika (8) en Tulia (11) zijn er de hele week. Ze gaan naar de eilanden en doen veel spelletjes. En ze leren natuurlijk zeilen: overstag gaan, laveren en sterk aan de wind zeilen. Ook hebben ze een eigen lied. “We komen van de Plassen, de Vinkeveense Plassen” schalt het vanaf de boot.

Het zeilkamp is erg populair, deze week zijn er zo’n 90 kinderen. Daniëlle Hoogland van Zeilschool de Vinkeveense Plassen ziet in de zomer altijd veel aanmeldingen zijn. Maar dit jaar merkt ze dat minder mensen naar het buitenland op vakantie gaan. “Kinderen die normaal gesproken één week komen, komen nu soms wel twee weken naar de zeilschool.”

Mika en Tullia hebben nu al zin in volgend jaar.

Bron video: RTV UtrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenkampkinderenvinkeveenvinkeveense plassenzeilenzomerzomerkamp

Meer in dossier kamp

Meer in dossier kamp


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×