Twee concerten in kasteel loenersloot

Loenersloot – Op zaterdagavond 25 september a.s. geeft de gerenommeerde Japanse pianoforte-pianiste Kaoru Iwamura
in Kasteel Loenersloot aan de Rijksstraatweg 211 te Loenersloot, tweemaal een concert. Deze worden gehouden in de fraai gerestaureerde, sfeerrijke tuinkamer van het slot met zijn unieke, geschilderde,(linnen) behangsels. In die zaal vinden vanaf de 18e eeuw al regelmatig concerten plaats. 

Kaoru speelt op de geheel gerestaureerde Broadwood-pianoforte uit 1829. Zij begeleidt de sopraan Kitty Lai en de tenor Edmund Chu. Een trio: alle drie professionele musici! Kaoru speelde al vaker op Kasteel Loenersloot. De tafelpiano is Kasteel Loenersloot in bruikleen gegeven door Museum Geelvinck.

Vanwege de coronaomstandigheden is bij elk concert plaats voor een kleiner publiek. Het eerste concert begint om 17:00 uur, het tweede om 19:00 uur. De zaal is bij beide concerten een half uur eerder open, dus om 16:30 en 18:30 uur. Er is geen pauze. Voor en na het concert zijn wel koffie of thee en drankjes en hapjes in de hal verkrijgbaar.  

De musici presenteren ‘Das Leben ist ein Traum’: een programma met solo en duetten van Haydn en Mendelssohn, met o.a. van Felix Mendelssohn ‘Suleika’ ‘Gondellied’ uit ‘Lieder ohne Worte’, en van Franz Joseph Haydn ‘Das Leben ist ein Traum’  en ‘Sympathy’.

Beschermers van Utrechts Landschap betalen € 12,50; niet-beschermers € 15,00. reserveren kan op de website www.kasteelloenersloot.nl.Er is een speciale (gratis) parkeerplaats, aangegeven met lichtgroene borden. Medewerkers wijzen de weg. Vandaar circa 10 minuten teruglopen naar het slot. Of kom op de fiets of met bus 120.AbcoudeBaambruggeCultuurMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbroadwood pianoforteconcertCultuurEdmund ChuFelix MendelssohnFranz Joseph Haydngemeente de ronde venengemeente stichtse vechtKaoru Iwamurakasteel loenerslootKitty Lailoenerslootmuseum geelvinckrtv ronde venentuinkamerutrechts landschap

Meer in dossier broadwood pianoforte

Meer in dossier broadwood pianoforte


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×