Wens fc abcoude vervuld: mindervaliden toilet in nieuw clubhuis

Abcoude – Dankzij een subsidie van de Zwaluwen Jeugd Actie kan FC Abcoude een mindervaliden toilet in het nieuwe clubhuis realiseren. Deze wens stond hoog op het lijstje van de voetbalvereniging.

Omdat de accommodatie van FC Abcoude niet meer voldoet aan de huidige maatstaven, is de vereniging druk bezig met de financiering van een nieuw clubhuis.

Binnen dit traject ontstond de wens een mindervaliden toilet te installeren. Niet alleen voor de spelers van het G-team en voor mindervalide bezoekers, maar ook voor de jaarlijkse terugkerende Prokkeldag, die de club organiseert. FC Abcoude nodigt deze dag kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking uit voor een sportdag met één van de seniorenteams. “Het is mooi om te zien dat valide en minder valide sporters samen zoveel plezier beleven.”

Coördinator Jan Bootsma van de Zwaluwen Jeugd Actie overhandigde de cheque van € 6.825 aan de Sander Wessel, penningmeester van FC Abcoude. Wessel: “Deze mooie cheque krijgt zeker een plaatsje in ons nieuwe clubhuis.”

De Zwaluwen Jeugd Actie wil dat iedereen kan genieten van voetbal en het verenigingsleven. Ook kinderen met een beperking! Daarom is een deel van de opbrengst van de actie beschikbaar voor subsidieaanvragen vanuit voetbalverenigingen. Clubs kunnen een bijdrage vragen voor bijvoorbeeld het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie, spelmateriaal voor G-voetbal, een opleiding voor trainers voor het begeleiden van jongeren met een beperking of voor het organiseren van een voetbalclinic.

Kijk voor meer informatie over de Zwaluwen Jeugd Actie op www.zwaluwenjeugdactie.nl.

Foto: website Zwaluwen Jeugd ActieAbcoudeBaambruggeNieuwsSportabcoudefc abcoudegemeente de ronde venenmindervaliden toiletnieuw clubhuisprokkeldag fc abcoudertv ronde venensander wesselSportsporten met beperkingzwaluwen jeugd actie


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×