Ruim 100 mensen actief op world cleanup day

De Ronde Venen – Op zaterdag 18 september jl. hielpen zo’n 100 mensen op meer dan 10 locaties mee met het opschonen van de gemeente. Ze ruimden met een vriendengroep, met familie of met de buren een stukje van De Ronde Venen op. Door hun inzet ziet de gemeente er weer spic en span uit.

Merith Landwier: “Het opruimen van het Haaglandje in Abcoude is heel goed gegaan en de opkomst was nog hoger dan we hadden verwacht. We kregen veel reacties en er zijn leuke gesprekken gevoerd. En we hadden aan het eind een grote container vol met afval. Er hebben zich ook nog zes mensen aangemeld als ambassadeur.” Ook bij het uitdeelpunt van opruimmaterialen bij de Wereldwinkel in Abcoude was veel belangstelling voor een afvalgrijper. 

Daniella Gulik organiseerde een actie bij De Maricken/Vlinderbos in Wilnis. “De omgeving was echt al heel schoon door een actie eerder deze week door 50 leerlingen van KidsCollege. We hebben desondanks met zijn tienen nog een hele container vol gekregen. Voor de kinderen die altijd meehelpen heb ik kleine duurzame cadeautjes gekocht, ze vonden het helemaal leuk.”

Ellen Vergeer ging met drie vriendinnen op stap in Wilnis: “Op onze ronde Dorpstraat, Enschedeweg, carpoolplaats, Mijdrechtsedwarsweg en Veenweg hebben we zes volle zakken zwerfvuil opgeraapt. Bij de carpoolplaats hebben we de huisraad die in het groen lag, waaronder een lattenbodem, kussen, camping wc, en een prullenbak laten liggen. Dat was te veel om lopend mee te nemen. Dit hebben we aan de buitendienst van de gemeente gemeld. In maart doen we weer mee met de landelijke opschoondag.”

Daisy Kolijn heeft met zeven buren een leuke ochtend gehad met het opruimen van de Stadhouderlaan in Mijdrecht: “Bij de flat waren de bosjes heel kort gesnoeid, waardoor we hier veel gekke dingen vonden, zoals sokken, een schoen, een haarborstel, kwast, raamwisser en kunstplanten. Verder in de straat viel het ons mee qua groot afval. Heel handig dat de gemeente de opruimmaterialen levert en deze ook weer ophaalt. Dit werkt perfect.”

Er waren maar liefst drie acties in Vinkeveen. Gitte Bennink organiseerde een actie in het centrum: “Met drie fanatieke dames hebben we in het centrum zwerfvuil geprikt. Op parkeerplaatsen, bij de scholen, bushokjes en het jeugdhonk lag veel troep. We troffen vooral sigarettenpeuken, blikjes (bier, cola, red bull), snoep- en koekwikkels, vochtige doekjes en mondkapjes aan. Gelukkig waren ook veel straten en paden schoon.” Ook de Conincksmeer kreeg een flinke schoonmaakbeurt. Manja Bunschoten heeft hier met 15 mensen opgeruimd. Bij Vinkeveen Haven hebben 20 mensen met kano’s de oevers van de plassen ontdaan van onder andere een gasfles, kruiwagen, een surfplank en een heleboel klein zwerfafval.

Inwoners, scholen en organisaties die (door het jaar heen) ook mee willen helpen om hun omgeving schoon te houden kunnen zich aanmelden als ‘Ambassadeur van een Schone Gemeente’. In De Ronde Venen zijn er meer dan 180 mensen en veel scholen actief om een gebiedje schoon te houden. Zij nemen hun afvalgrijper mee op hun (dagelijkse) wandeling, tijdens het hardlopen, op de fiets of als ze de hond uitlaten. Wilt u ook ambassadeur worden en een gratis afvalgrijper ontvangen? Meldt u dan aan bij het NME-Centrum De Ronde Venen per e-mail via nmederondevenen@odru.nl of bel (van maandag tot donderdag) op (0297) 27 36 92.AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisabcoudeafvalambassadeur van een schone gemeentegemeente de ronde venengratis afvalgrijpermilieunme-centrum de ronde venenrtv ronde venenvinkeveenWilnisworld cleanup day


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×