Boek over waverveen gepresenteerd

Waverveen – Zaterdag 18 september jl. kreeg burgemeester Maarten Divendal in het Poldermuseum in Waverveen het eerste exemplaar van het boek ‘Waverveen: van boeren, burgers en buitenlui’ overhandigd. Voorzitter Rob Blans van de Stichting Proosdijer Publicaties reikte ook aan beide schrijvers van het boek, Arie Bloed en Jan Compier, een presentexemplaar uit.

Vervolgens gaven de schrijvers een toelichting op hun ‘coronababy’. Zo vertelde Arie Bloed dat de extra vrije uren in coronatijd hem de inspiratie gaven om de uitgebreide fotocollectie uit Jan Compiers Poldermuseum van historische beschrijvingen te voorzien. Het heeft geresulteerd in een prachtig fotoboek over Waverveen, met sappige anekdotes over de bewoners, historisch onderbouwde details over gebeurtenissen uit vroeger eeuwen en vooral heel veel foto’s.

Jan Compier, bekend om zijn uiterst gedetailleerde feitenkennis over alles wat er in zijn geboortedorp en omgeving heeft plaatsgevonden, vermaakte de aanwezige genodigden op zijn eigen humorvolle wijze met enkele aanvullende verhalen.

De presentatie kreeg een vervolg bij de boerderijautomaat van Van Vliet aan de Cliffordweg, de geboorteplek van schrijver Arie Bloed. Ook hier genoten de aanwezige genodigden van de verhalen van Arie en Jan, deze keer ook aangevuld met tientallen foto’s uit het boek.

In de voorverkoop zijn al vele honderden boeken verkocht. Veel bestellers kwamen die middag naar Waverveen om hun boeken op te halen. 

Het boek is te koop in de plaatselijke boekwinkels en op drie speciale verkooppunten: d’ Werkplaats aan de Herenweg 177 te Vinkeveen, de boerderijautomaat aan de Cliffordweg 11 te Waverveen en het Poldermuseum aan de Botsholsedwarsweg 13a te Waverveen. Het boek kan ook digitaal worden besteld op www.proosdijlanden.nl onder publicaties.

Op de foto’s: op de eerste foto overhandigt voorzitter Rob Blans de eerste exemplaren aan de burgemeester en de schrijvers en op de tweede foto geven Jan Compier (links) en Arie Bloed (rechts) een toelichting op het boek.AbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenWilnisarie bloedboek waverveen van boeren burgers en buitenluiboerderij automaatburgemeester maarten divendalCultuurgemeente de ronde venenhistoriehistorische vereniging de proosdijlandenjan compierpoldermuseum waverveenrob blansrtv ronde venenstichting proosdijer publicatieswaverveen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×