Chantal bekker eerste klimaatburgemeester de ronde venen

De Ronde Venen – Chantal Bekker (39) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente De Ronde Venen noemen. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) als startsein van de Nationale Klimaatweek bekend op donderdag 28 oktober jl. Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor haar medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Chantal Bekker de inwoners van De Ronde Venen inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor haar benoeming ontving Chantal een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente De Ronde Venen.

In de afgelopen weken meldden zich in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten. Chantal is één van hen. Met haar benoeming hoopt zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. 

Chantal is veel met het klimaat bezig en hoopt met haar duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie: “Ik heb mijn ecologische voetafdruk gehalveerd. Dat is voor iedereen haalbaar en ik vertel graag hoe.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbeter klimaatchantal bekkerecologische voetafdrukgemeente de ronde venenklimaatklimaatburgemeestermilieuministerie van economische zaken en klimaatrtv ronde venen

Meer in dossier beter klimaat

Meer in dossier beter klimaat


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×