Derde steunpakket utrechtse cultuursector

Regio – Cultuur- en erfgoedinstellingen in de provincie Utrecht, die als gevolg van de coronacrisis zwaar zijn getroffen, kunnen in januari voor de derde keer een aanvraag doen voor financiële ondersteuning. Deze steun is hard nodig nu de coronacrisis aanhoudt en opnieuw maatregelen zijn aangekondigd door het Rijk.

De provincie heeft nog ongeveer € 0,8 miljoen beschikbaar van de oorspronkelijke € 6 miljoen. De inhoud van het steunpakket is afgestemd met gemeenten, fondsen, het Rijk en de culturele sector. Daarmee wordt gezamenlijk voor een zo’n dekkend mogelijk vangnet gezorgd. Instellingen die een subsidierelatie met de provincie hebben, zoals kasteelmusea, worden gesteund in de geleden schade. Instellingen zonder subsidierelatie met de provincie kunnen bijvoorbeeld terecht bij hun eigen gemeente.

Deze regeling is bedoeld voor regionale theaters en podia, die ondanks de publiekterugval of extra kosten toch voorstellingen en activiteiten kunnen programmeren. Het is belangrijk dat voorstellingen gemaakt blijven worden, waarmee ook ondersteunende beroepsgroepen, zoals gezelschappen en technici, zijn geholpenAanvragen kunnen worden ingediend via het subsidieloket vanaf half januari.

Om talentvolle beeldend kunstenaars, muzikanten, theatermakers en dansers aan het werk te houden ontvangen drie productiehuizen voor talentontwikkeling opnieuw een bijdrage voor de begeleiding van deze professionals. Het gaat hierbij om overwegend jonge makers die geholpen worden bij het ontwikkelen van nieuw of bestaand werk. De drie productiehuizen die een bijdrage krijgen zijn: Het Huis (dans en theater), de Coöperatie (muziek) en de Machinerie (beeldcultuur).

Het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht is bij de start van de coronacrisis opgericht. Het Innovatiefonds biedt financiering voor het onderzoeken, ontwerpen en uitvoeren van innovatieve ideeën in de gehele provincie Utrecht. Instellingen kunnen in januari 2022 opnieuw een aanvraag doen bij het Innovatiefonds.AbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbeeldcultuurcoronacoronacrisisculturele sectorCultuurcultuur innovatiefonds provincie utrechtcultuurinstellingendans en theaterde coöperatiede machinerieerfgoederfgoedinstellingenfilmmuziekgemeente de ronde venenhet huislockdownproductiehuisproductiehuizenprovincie utrechtrtv ronde venensubsidieloket

Meer in dossier beeldcultuur

Meer in dossier beeldcultuur


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×