Camper plaatsen op parkeerterrein veenweidebad verboden

De Ronde Venen – De afgelopen tijd ontving de gemeente veel klachten van inwoners over de camperplaatsen op het parkeerterrein bij het Veenweidebad. Daarom heeft  de gemeente besloten om deze vier gratis openbare camperplaatsen weg te halen. Vanaf 19 januari jl. is het niet meer mogelijk hier gratis te parkeren met een camper.

De kampeervoorzieningen van de camperplaatsen aan de Ontspanningsweg zijn minimaal. De afgelopen jaren bleek dat deze voorzieningen niet aansloten op de wensen en op het gedrag van de gebruikers. Dit leidde tot vervelende situaties, zoals het dumpen van afval en het legen van chemische toiletten. Ook lagen er uitwerpselen op straat. 

Om dit te voorkomen is handhaving nodig. Maar dit neemt te veel tijd en middelen in beslag van de beschikbare handhavers. De gemeente vindt het jammer dat de gratis camperplaatsen verdwijnen. Wethouder Alberta Schuurs: “Het is jammer dat we deze voorziening moeten sluiten. De voorziening was namelijk populair onder camperaars: op sommige momenten stonden er wel 15 campers. Maar zonder kampeervoorzieningen leidde dit tot situaties die niet de bedoeling zijn. Gelukkig zijn er verschillende andere plekken in de gemeente beschikbaar met alle benodigde gemakken. Vanuit onze recreatievisie staan we open voor nieuwe beheerde plekken en ontvangen wij graag voorstellen van ondernemers.”

Binnen de gemeente zijn er verschillende locaties waar mensen met een camper terecht kunnen, zoals de campings hieronder:

• De Hoef: Groene Hart Camping, De Hoef Oostzijde 119, 1426 AJ De Hoef
• Waverveen: camping Botsholland, Botsholsedwarsweg 17, 3646 AJ Waverveen
• Wilnis: Natuurkampeerterrein Amstelkade, Amstelkade 61, 3648 KA WilnisEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscamperplaatsencamperplaatsen bij veenweidebadcamperplaatsen opgehevencommerciele voorzieningenEconomiegemeente de ronde venenhandhavingkampeervoorzieningenrtv ronde venentoerismetoerismevisievier gratis camperplaatsenwethouder alberta schuurs

Meer in dossier camperplaatsen

Meer in dossier camperplaatsen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×