Recordopbrengst de-waardepuntenactie lionsclubs

De Ronde Venen – De DE-waardepuntactie van de Lionsclubs Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen-Waverveen en Abcoude-Baambrugge voor pakken koffie voor de Voedselbank De Ronde Venen is uitstekend verlopen. De Lionsclubs melden dat In totaal 1.237.619 punten geteld zijn, een toename van 65% ten opzichte van vorig jaar!

De Lionsclubs hebben ook dit jaar landelijk de actie ‘Koffie voor de Voedselbanken’ gevoerd in samenwerking met Douwe Egberts. De ingezamelde koffiepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie. De koffiebrander verhoogt het aantal met 15%.

Ook de Lionsclubs in De Ronde Venen hebben wederom lokaal deze actie gevoerd om de Voedselbank De Ronde Venen te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Koffie is met name een product waar de voedselbanken om zitten te springen, aangezien dit nauwelijks aan hen wordt gedoneerd als gevolg van de lange houdbaarheid van koffie.

Door het record aantal ingeleverde DE-waardepunten zullen binnenkort zo’n 2.500 pakken koffie afgeleverd worden bij de Voedselbank De Ronde Venen.

De actie is ook dit jaar gecombineerd met het inzamelen van oud- en vreemd geld. Dit wordt door de Lionsclubs omgewisseld in euro’s. Voor elke ingezamelde € 15 kan in de Derde Wereld een blinde aan staar worden geopereerd.

Ook aan dit goede doel is in De Ronde Venen ruimhartig gedoneerd met meer dan 20 kilo aan oude guldens, buitenlandse munten en biljetten. Zoals een donateur in een bijgesloten briefje liet weten: ‘Ikzelf ben in november 2021 aan beide ogen geopereerd vanwege staar. Ik hoop dat d.m.v. dit oude geld iemand in de Derde Wereld geholpen kan worden aan staar!’.

De Lionsclubs willen alle donateurs hartelijk bedanken voor hun gulle giften en de inzamelpunten voor hun medewerking aan deze actie.AbcoudeBaambruggeEconomieMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnis2500 pakken koffiedouwe egbertsgemeente de ronde venenlionsclub abcoude baambruggelionsclub mijdrecht wilnislionsclub vinkeveen waverveenoud en vreemd geldrecordrtv ronde venenvoedselbank de ronde venen

Meer in dossier 2500 pakken koffie

Meer in dossier 2500 pakken koffie


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×