10.000 gratis bomen voor inwoners provincie utrecht

Regio – Op zaterdag 12 maart a.s. kunnen inwoners van de provincie Utrecht gratis boompjes ophalen. Bij zogenaamde groene bomenrotondes liggen jonge bomen klaar die van nature voorkomen in de regio. De gratis bomen zijn van Plan Boom en worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.

“Bomen zijn goed voor een groenere en gezondere provincie”, aldus Plan Boom. “Ze versterken de natuur en verhogen de soortenrijkdom. Ook nemen bomen CO2 op, zorgen ze voor koelere steden en dorpen in de zomer en houden ze water vast in droge tijden.

Wie een of meerdere bomen wil moet zich van te voren aanmelden via de website van Plan Boom. Wie bijvoorbeeld een haagbeuk, meidoorn of Gelderse roos wil kan die dan ophalen in Doorn, Maarssen of Benschop. Het gaat om maximaal vijftig boompjes per persoon.

Het doel van Plan Boem is in vier jaar tijd 10 miljoen bomen planten om op die manier bij te dragen aan een beter milieu, buurten te verkoelen en de biodiversiteit te verhogen.



AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisco2gemeente de ronde venengroene bomenrotondesmilieunatuurplan boomprovincie utrechtrtv ronde venen

Meer in dossier co2

Meer in dossier co2


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×