Kunstwerk van zwerfafval en lezing 'leven zonder afval'

De Ronde Venen – Op zaterdag 19 maart a.s. presenteren de kinderburgemeesters van De Ronde Venen, Lisa en Brian om 14:45 uur, een groot kunstwerk van zwerfafval dat door leerlingen van zes scholen uit De Ronde Venen is gemaakt onder begeleiding van twee lokale kunstenaressen, Femke van Os en Roos Uithol. Het kunstwerk staat bij NME-centrum De Woudreus.

De leerlingen die deelnamen aan ‘Kunst voor het oprapen’, een samenwerkingsproject met Cultuurpunt Ronde Venen, kregen eerst een gastles over zwerfafval en daarna gingen ze zwerfafval rapen in de buurt van de school voor het kunstwerk.

Ter ere van de presentatie en omdat het de Landelijke Opschoondag is, is er een feestelijk programma samengesteld voor de kinderen die hebben meegewerkt, voor hun ouders en voor andere belangstellenden. Om 13:00 uur gaan de leerlingen eerst het klimaat escaperoomspel ‘Bevrijd Snooky Snoek’ spelen. Ook kunnen ze knutselen met zwerfafval. Kinderen tussen 8 en 12 jaar die het leuk vinden om mee te doen met het Escaperoomspel moeten zich verplicht aanmelden op www.dewoudreus.nl. Kijk daar bij activiteiten.

Voor de ouders en andere belangstellenden wordt een film vertoond van fotograaf Peter Smit van Stichting Klean. Ook kunnen ouders een praatje maken met zwerfafvalambassadeurs uit De Ronde Venen.

Om 15:15 uur geeft Emily-Jane Townley de lezing ‘Leven zonder afval’. Zij vertelt hoe u in 10 stappen tot een ‘minimal waste lifestyle’ kunt komen. Aan bod komen onder andere de dagelijkse boodschappen, kleding, persoonlijke verzorging, schoonmaken, feestjes en meer. Haar aanpak is positief en haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Door haar praktische tips heeft u minder afval en draagt u bij aan een gezonde planeet voor iedereen. Emily-Jane: “We moeten toe naar minimale afvalproductie, en als ik het kan met een gezin met drie kinderen, dan kan iedereen het”.

Aanmelden voor de gratis lezing is verplicht en kan via www.dewoudreus.nl. Kijk daar bij activiteiten. Alle deelnemers aan de Landelijke Opschoondag en zwerfafvalambassadeurs worden van harte uitgenodigd om de presentatie van het kunstwerk en de lezing bij te wonen.19 maart is het ook Landelijke Opschoondag. Ook in de gemeente De Ronde Venen worden op verschillende locaties opruimacties georganiseerd. Op de website www.nederlandschoon.nl/kaart is te zien  waar in De Ronde Venen al een opruimactie komt. AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbevrijd sboeky snookcultuurpunt de ronde venenemily jane townleyescaperoom spelfemke van osgemeente de ronde venenkinderburgemeester brian brocxkinderburgemeester lisa roodkunst voor het oprapenkunstwerk van zwerfafvallandelijke opschoondaglezing leven zonder afvalnme centrum de woudreusodrupeter smitroos uitholrtv ronde venenstichting kleanzwerfafvalzwerfafvalambassadeurs

Meer in dossier bevrijd sboeky snook

Meer in dossier bevrijd sboeky snook


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×