Opbrengst lions lenterit €6.000 voor ronald mcdonaldhuis

Op zondag 24 april jl. vond de 18de Lions Lenterit plaats. Deze wordt jaarlijks georganiseerd door de Lionsclub Mijdrecht-Wilnis in samenwerking met Hotel Mijdrecht Marickenland. Wegens corona was de lenterit in 2020 afgelast maar vond deze gelukkig wel plaats in 2021, echter onder coronaregels.

Dit jaar was de lenterit weer in de traditionele formule met gastvrije ontvangst in Hotel Mijdrecht Marickenland als start en eindpunt.
Onderweg kon men bij Hoeve Rijlaarsdam van een picknick genieten (indien besteld) en ook van een koek en koffie aangeboden door McDonald’s in Woerden. Het weer werkte mee en de rit werd in een prima lentezonnetje volbracht.

Er namen in grote variëteit 60 auto’s deel, met natuurlijk veel van de bekende merken, maar ook een aantal bijzondere- zoals een Zimmer Golden Spirit, een Opel Speedster, een Ford Mustang uit 1966, een Buick Invicta uit 1960 en door het mooie weer ook veel  cabrio’s.

De fraaie route van 107 km voerde o.a. langs Ter Aar, Vrouwenakker en Nieuwkoop. Onderweg waren controleposten en moesten vragen beantwoord worden.

Na afloop berekende de jury aan de hand van de gereden afstand, gemiddelde snelheid, bezochte controleposten en antwoorden op de vragen de behaalde punten. De prijswinnaars werden  Leo Droog – 1ste prijs: een overnachting met ontbijt van GiftForYou –  en Merel van Groningen – 2de prijs: een diner bon voor 2 personen bij Restaurant Meesters en de familie Grobben – 3de prijs:  een vlag naar keuze van Mijn Reclamevlag). De Early Bird-prijs was een brandstof bon van € 50 van Nieuwkerk Automotive en deze ging naar Alwin Zweerink. 

Het goede doel was dit jaar het Ronald McDonaldhuis in Utrecht, waar jaarlijks families uit De Ronde Venen ondersteund worden. Na afloop van de Lenterit overhandigde Aad van der Wilt van de organiserende Lionsclub Mijdrecht-Wilnis symbolisch de dag opbrengst van € 4.750 aan mevrouw Agatha Kleis van het Ronald McDonaldhuis Utrecht. Later werd daaraan nog een bijzondere donatie van € 1.250 toegevoegd door McDonald’s Woerden waardoor de totale opbrengst opliep tot € 6.000.

De organisatie dankt alle deelnemers en sponsoren, in het bijzonder het team van McDonald’s Woerden: Laura Schouten, Brenda Bennis en Marsha van Dijk, en ze hoopt iedereen gezond en wel in 2023 terug te zien.

Op de foto: de symbolische overhandiging van de cheque door Aad van der Wilt (links) en Tim van Amerongen (rechts) namens de Lionsclub Mijdrecht-Wilnis aan mevrouw Agatha Kleis van het Ronald McDonaldhuis Utrecht  AbcoudeBaambruggeCultuurEconomieMijdrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenWilnisaad van der wiltagatha kleisgemeente de ronde venenhoeve rijlaarsdamhotel mijdrecht marickenlandlenterit 2022lionsclub mijdrecht wilnisrtv ronde venentim van amerongen

Meer in dossier aad van der wilt

Meer in dossier aad van der wilt


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×