Creatief in inloophuis 't anker

Op donderdagmorgen 19 mei en 2 juni vindt  onder leiding van creatief therapeute Joke Stapper een (nieuwe) creatieve workshop plaats voor gasten van Inloophuis ’t Anker: wolvilten. Voor wolvilten heb je niet veel nodig, het is niet moeilijk. De beweging is goed voor lijf en leden en het is leuk om met elkaar te doen.

Om vilt te maken worden plukjes geverfde of ongeverfde wol op een bepaalde manier neergelegd en vervolgens met water en sop besprenkeld. Door met de handen over de wol te wrijven klitten de vezels van de wol aan elkaar. Door er vervolgens een andere beweging aan toe te voegen komt het viltproces tot stand.

Van vilt kun je praktische gebruiksvoorwerpen of decoratieve kledingstukken maken. Door met een groep samen te werken is het mogelijk een groot vilten werkstuk te maken zoals een kleed of een wanddoek. Dit kan ontstaan aan de hand van een vooraf gemaakt ontwerp of je kunt het spontaan laten ontstaan.

Tijdens de eerste ochtend verkennen de deelnemers de techniek van het wolvilten, waarna met de groep een plan voor het gezamenlijke werkstuk wordt gemaakt. Dat werkstuk wordt vervolgens tijdens de tweede ochtend gemaakt.

Inloophuis ’t Anker, Centrum voor leven met en na kanker, aan de Karekiet 49 in Mijdrecht biedt (oud-)kankerpatiënten en hun naasten of nabestaanden een gezellige- en veilige ontmoetingsplek op de dinsdagen en donderdagen. Behalve een luisterend oor van medegasten en/of vrijwilligers vinden zij er ook afleiding en ontspanning door verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld tijdens de creatieve bijeenkomsten.

Geïnteresseerden die (nog) geen gast van Inloophuis ’t Anker zijn, kunnen zich voor 11 mei a.s. aanmelden op telefoonnummer 06 18 07 28 67.

Kijk voor meer informatie over ’t Anker op www.inloophuishetanker.nl.AbcoudeBaambruggeMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscreatieve bijeenkomstengemeente de ronde veneninloophuis t ankerjoke stapperkankerontmoetingsplek patienten kankerrtv ronde venenwolvilten

Meer in dossier creatieve bijeenkomsten

Meer in dossier creatieve bijeenkomsten


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×