Nieuw speeltoestel voor speelwoud in wilnis

Wilnis – Het Speelwoud in Wilnis heeft een nieuw speeltoestel, ter vervanging van de ‘brandweerauto’ die op oudejaarsavond werd vernield door vuurwerk. Vrijdagmiddag 1 juli jl. is het door tientallen kinderen van Wilnisse basisscholen in gebruik genomen. Dat gebeurde in aanwezigheid van de kinderburgemeesters Lisa Rood en Brian Brocx, Bob Nisters en Jorre Meijrink van Wilnis Klopt en wethouder Maarten van der Greft.

Op het nieuwe toestel kunnen kinderen naar hartenlust spelen en klimmen. Het heeft 2 torentjes, glijbanen, een telraam, een trap en een kleine brug die delen met elkaar verbindt.

Op verzoek van de gemeente heeft Wilnis Klopt de mening van Wilnisse kinderen gevraagd over wat voor soort toestel er terug zou moeten komen. Een ruime meerderheid sprak de voorkeur uit voor het toestel dat nu is geplaatst.

Wilnis Klopt-voorzitter Bob Nisters: ,,Mooi dat het toestel er nu staat en helemaal mooi om te zien dat kinderen het meteen goed weten te vinden. De vernieling van het toestel in de vorm van een brandweerauto was natuurlijk ontzettend zuur. Het was populair en veel kinderen speelden er op. Ik verwacht eerlijk gezegd dat ook dit speeltoestel populair zal zijn. Veel kinderen hebben er tenslotte op gestemd en vrijdag zag je dat er al met veel plezier op werd gespeeld.’’

Hoewel de aanleiding vervelend was, kijkt wethouder Maarten van der Greft met tevredenheid terug op de plaatsing van het nieuwe toestel in het hart van Wilnis. ,,Dit is wat mij betreft een voorbeeld van hoe wij als college te werk willen gaan. Samen met inwoners en organisaties onze gemeente beter en mooier maken. Fantastisch om te zien hoeveel kinderen hier over mee hebben gedacht en hun mening hebben laten horen en fijn dat Wilnis Klopt deze peiling heeft uitgevoerd. Met als resultaat een mooi speeltoestel. Wat mij betreft top!.’’

Op de foto: Gejuich in het Speelwoud als door kinderen het nieuwe toestel in gebruik wordt genomen. Links Bob Nisters, midden Jorre Meijrink (oranje t-shirt) met naast hem wethouder Maarten van der Greft, op de glijbaan (rood t-shirt) Brian Brocx en vooraan in het torentje rechts Lisa Rood.GemeenteNieuwsWilnisbob nistersbrandweerauto vernieldenquete nieuw speeltoestelgemeente de ronde venenjorre meijrinkkinderburgemeester brian brocxkinderburgemeester lisa roodnieuw speeltoestelrtv ronde venenspeelwoud wilniswethouder maarten van der greftWilniswilnis klopt


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×