Lionsclub zomer party groot succes met mooie opbrengst

De Ronde Venen – Op woensdag 6 juli jl. organiseerde de Lionsclub Mijdrecht-Wilnis een Zomer Party met een bijzondere veiling ten gunste van Buurderij van Dam in Wilnis. Er werden bij opbod adoptiecertificaten geveild, die een ‘bezoekrecht’ geven om het dier regelmatig gedurende vijf jaar bij Buurderij van Dam te komen bezoeken. Er werd enthousiast geboden en dat leidde tot een mooie opbrengst van € 6. 600.

Buurderij van Dam aan de Burgemeester Padmosweg in Wilnis biedt dagbesteding aan verschillende doelgroepen zoals ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische problematiek. Tevens is Buurderij van Dam kinderboerderij, natuurspeeltuin en melkveebedrijf. De cliënten werken in de moestuin, knuffelen met de pony’s, schenken koffie voor bezoekers, snoeien bomen of zijn creatief bezig.

Tot 2019 organiseerde de Lionsclub Mijdrecht-Wilnis 18 maal de haringparty. Wegens corona kon dit echter niet doorgaan in 2020 en 2021. In 2022 is met deze Zomer Party gestart met een nieuwe opzet. Dit gebeurde symbolisch door het overhandigen van het laatste haringvaatje door president Nico Röling aan burgemeester Maarten Divendal, als openingsceremonie van de Zomer Party.

Mede dankzij het weer en de muzikale ondersteuning van country en western zanger Gary van den Berg was het een geslaagde geanimeerde bijeenkomst. Rendez Vous verzorgde streetfood en nieuwe haring en Buurderij van Dam bracht enkele dieren zoals een kalf, schaap, geit, cavia en konijn mee.    

Bij vele haringparty’s trad Peter Forsthövel op als veilingmeester en hij deed dat ook deze keer met verve,  door het veilen van 17 speciale adoptiecertificaten voor diverse boerderijdieren, waaronder o.a. 2 alpaca’s, een kip, een geitje, een koe en een kalfje. De veiling werd met veel enthousiasme ontvangen en bracht een bedrag op van
€ 6.600 voor Buurderij van Dam.

De Lionsclub dankt alle sponsoren en bieders en bezoekers voor het doen slagen van dit evenement. Op zaterdag 3 september a.s. heeft de Buurderij van 11:00 tot 15:00 de officiële opening. 

Kijk voor meer informatie over Buurderij van Dam op https://buurderijvandam.nl.CultuurEconomieNieuwsWilnisadoptiecertificatenburgemeester maarten divendalbuurderij van dam wilnisdagbestedinggary van den berggemeente de ronde venenharingpartykinderboerderijlions zomer partylionsclub mijdrecht wilnismelkveebedrijfnatuurspeeltuinnico rolingPeter Forsthövelraadhuisplein mijdrechtrendez vous mijdrechtrtv ronde venenWilniszorgboerderij

Meer in dossier adoptiecertificaten

Meer in dossier adoptiecertificaten


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×