Herfstige vaartocht in botshol

De Ronde Venen – De natuur maakt zich op voor de herfst. Tijdens een vaartocht door Botshol beleef je de veranderende kleuren en geuren in dit seizoen optimaal. Ontdek dit typische Hollandse laagveengebied met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos. Vaar mee met één van de allerlaatste tochten van het jaar.

Tijdens deze boottocht zijn er allerlei verrassingen mogelijk. De ene keer kom je een aalscholver of zilverreiger tegen, maar in deze tijd loop je ook de kans kennis te maken met een visarend. Ook de zeearend wordt regelmatig gespot in dit natuurgebied.

Samen met de vaargids stap je uit op een stukje veenmosrietland. Hier kun je kennismaken met zonnedauw, een vleesetend plantje, of met een tijgerspin.

Alleen deze maand kun je per boot nog de charme van de herfst ontdekken. Langzaam veranderen de kleuren van het landschap: het gele riet, de laatste bloeiende kattenstaarten en watermunt en de felrode besjes van bitterzoet. Tot eind september vaart Natuurmonumenten uit op zaterdagochtend en woensdagmiddag.

Tickets boeken kan op www.nm.nl/botshol (zie agenda).

Op de foto van Arina Keijzer: visarend met prooiAbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbotsholgemeente de ronde venenherfstnatura 2000natuurmonumentenrtv ronde venenseptembervaartochten botshol


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×