Fietstocht in teken van rampjaar 1672

De Ronde Venen – Op zondag 18 september a.s. organiseert de historische vereniging ‘De Proosdijlanden’ een speciale fietsdag. Die dag is de tentoonstelling in de R.K.-kerk in Vinkeveen eenmalig gesloten.

Er kan worden gekozen uit de drie speciale routes. Deze voeren de deelnemers langs diverse ‘landmarks’, zogenoemde posten, die in de tentoonstelling over het rampjaar 1672 uitgebreid toegelicht worden. In de routes wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van bestaande fietsknooppunten. Waar nodig is een extra aanwijzing gegeven. Via speciale QR-codes kan men bij elk landmark een gesproken toelichting beluisteren. De deelnemers passeren onderweg diverse horecagelegenheden.

Het start- en eindpunt van de routes is bij d’werkplaats aan de Herenweg 177 te Vinkeveen. Starten kan tussen 10:30 en 13:00 uur. Bij het eindpunt ontvangen de deelnemers een ‘historisch aandenken’ en kan nog even worden nagenoten van de aldaar georganiseerde ‘Teatime’’. Hiervoor worden de deelnemers uiterlijk 16:00 uur weer terugverwacht bij d’werkplaats.AbcoudeBaambruggeCultuurMijdrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenWilnisd werkplaats vinkeveenexpositie 1672 rampzaligfietstocht rampjaar 1672gemeente de ronde venenhistorische vereniging de proosdijlandenlandmarksqr coderampjaar 1672rtv ronde venen

Meer in dossier d werkplaats vinkeveen

Meer in dossier d werkplaats vinkeveen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×