Programma tweede editie cultuurparade bekend

Vinkeveen – Op zaterdag 5 november a.s. vindt in Sociaal Cultureel Centrum De Boei in Vinkeveen de tweede editie van de Cultuurparade – georganiseerd door Cultuurpunt Ronde Venen – plaats. Net als vorig jaar weer een soort minifestival waarbij doorlopend van 11:00  tot 16:30 uur op meerdere podia optredens plaatsvinden van Rondeveense culturele verenigingen en groepen.

Deze dag reflecteert voor een groot deel het cultuuraanbod in De Ronde Venen. Deelname door culturele organisaties is gratis en ook de optredens zijn voor bezoekers kosteloos toegankelijk. Naast de optredens zijn er leuke en tot de verbeelding sprekende activiteiten gepland voor iedereen in de leeftijd van 2 tot 92 jaar. Ook worden enkele workshops georganiseerd om zélf te proeven hoe het is om samen te zingen, te dansen en/of beeldend werk te maken.

Het programma van de Cultuurparade bevat ca. 18 optredens. Deze optredens variëren van dans tot vertelkunst en van zang tot muziek. Binnen deze disciplines zullen ook nog eens verschillende stijlen vertegenwoordigd zijn. Naast de ‘ouwe getrouwen’ van vorig jaar (o.a. ROM-Koor, De Turfschippers, Triviant) zijn er ook nieuwkomers, waaronder een delegatie van leerlingen van het VLC die een aantal liederen uit hun voorstelling van vorig jaar ten gehore zullen brengen. De spetterende afsluiting om 16:00 uur wordt wederom verzorgd door de Rondeveense Bigband FortNight Swing.

Het volledige programma staat binnenkort te lezen op www.cultuurpuntrondevenen.nl. De presentatie van de Cultuurparade is in handen van het duo Wim van Huissteden en Robin van Tilburg. Beiden zijn in het bezit van een vlotte babbel, humor en een grote affiniteit met cultuur.

Voor de organisatie van de Cultuurparade is een projectteam samengesteld, maar op de dag zelf is nog sterke behoefte aan wat extra handjes. Draag je cultuur ook een warm hart toe en wil je deze dag een bijdrage leveren en tevens van een aantal optredens kunnen genieten? Meld je dan aan via  cultuurparade@cultuurpuntrondevenen.nl.

Op de foto’s: Wim van Huissteden (Ferdinand Beuse) en Robin van Tilburg (Richard Meijerink)AbcoudeBaambruggeCultuurMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbigband fortnight swingCultuurcultuurparadecultuurpunt ronde venende boei vinkeveende turfschippersgemeente de ronde venenmuziek en showkorps triviantrobin van tilburgrom koorrtv ronde venenveenlanden collegewillem van huissteden

Meer in dossier bigband fortnight swing

Meer in dossier bigband fortnight swing


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×