Sporten voor volwassenen met niet aangeboren hersenletsel

Abcoude – Stichting Het Sporthuis Abcoude vindt het belangrijk dat Het Sporthuis Abcoude een plek is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking.

Wanneer iemand door een ziekte, een valpartij of op een andere manier schade aan zijn/haar hersenen oploopt, is sporten en bewegen niet altijd meer vanzelfsprekend. Terwijl dit juist een positieve invloed kan hebben op de hersenen en sporten ook gewoon fijn is om te doen.

Daarom zetten Senior Sportief Actief, Team Sportservice provincie Utrecht, gemeente De Ronde Venen, Praktijk Wijnant Fysiotherapie, Calypso Sport en Stichting Het Sporthuis Abcoude zich gezamenlijk in om sporten voor deze groep mensen mogelijk te maken. Onder de naam ‘BrainWave’is in Het Sporthuis Abcoude een laagdrempelige en afwisselende beweegactiviteit opgezet, waarbij zij onder professionele begeleiding kunnen sporten. De focus ligt op plezier, gezelligheid en gezondheid.

In oktober kunnen deelnemers vier keer gratis meedoen aan activiteiten in de sportzaal. Bij voldoende belangstelling worden de activiteiten daarna voortgezet. Ook is het de ambitie om zwemactiviteiten voor deze groep te gaan organiseren.

De dagen waarop gratis kan worden gesport zijn de donderdagen 6, 13, 20 en 27 oktober van 17:00 tot 17:45 uur.

Aanmelden voor de proeflessen kan via www.oktoberactief.nl.

Interesse in deze sportactiviteiten, maar geen mogelijkheid om in oktober mee te doen? Laat het dan weten via Sandra van Wijhe of via info@hetsporthuisabcoude.nl

Neem voor meer informatie per e-mail contact op met buurtsportcoach Sandra van Wijhe-Faase via  svanwijhe@teamsportservice.nl.AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenWilnisabcoudebrainwavecalypso sportgemeente de ronde venenhet sporthuis abcoudeoktober actiefpraktijk wijnant fysiotherapiertv ronde venensenioren sport actiefSportsporten voor mensen met niet aangeboren hersenletselstichting het sporthuis abcoudeteam sportservice provincie utrecht


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×