Amsterdamse cantorij in dorpskerk abcoude

Abcoude – De Amsterdamse Cantorij treedt op 19 november a.s. op in de Dorpskerk in Abcoude. Daarbij brengen zij Georgische en Armeense koormuziek.

Religieus werk, voortkomend uit het diepgewortelde orthodoxe geloof, liefdes- werk- en snelle dansliederen en zelfs een enkel nationalistisch lied, ze maken onderdeel uit van het zuid-Kaukasisch programma Waterfall Music dat de Amsterdamse Cantorij op 19 november a.s. in de Dorpskerk in Abcoude en op 20 november a.s. brengt in Amsterdam.

Georgië en Armenië, gelegen op de grens van Azië en Europa, kennen een rijke koortraditie waarvan de Amsterdamse Cantorij voorbeelden ten gehore brengt.

Van de componisten zijn sommigen nog actief, van anderen behoort het werk inmiddels tot een vaste traditie. De teksten zijn veelal in het Armeens en Georgisch, maar soms ook in het Engels, dat na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie steeds meer terrein won.

Waterfall Musicis een gevarieerd programma, vervuld van weemoed en trots en waarin humor niet ontbreekt. De Amsterdamse Cantorij staat onder leiding van Felix van den Hombergh.

Kaarten voor het optreden in de Dorpskerk in Abcoude kosten aan de kassa € 20, maar in de voorverkoop en voor donateurs € 17,50. Voor jongeren tot en met 18 jaar kosten de kaarten € 8. De kaarten kunnen worden besteld via  https://amsterdamsecantorij.nl/reserveren/.

Foto: Amsterdamse CantorijAbcoudeBaambruggeCultuurNieuwsabcoudeamsterdamse cantorijarmeense koormuziekCultuurdorpskerk abcoudefelix van den homberghgemeente de ronde venengeorgische koormuziekrtv ronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×