Informatieavonden over natuurgidsenopleiding

Wilnis/Uithoorn – IVN De Ronde Venen & Uithoorn start in het voorjaar van 2023 met een Natuurgidsenopleiding. Voorafgaand organiseert het twee informatieavonden. Op 23 november a.s. in Wilnis in het NME-Centrum De Woudreus en op 30 november a.s. in Uithoorn in de Scheg. De aanvang van beide avonden is 19:30 uur.

De IVN Natuurgidsenopleiding (NGO) is er voor de natuurliefhebber die serieus aan de slag wil met kennisoverdracht en natuurbeleving. Deze opleiding is bedoeld voor mensen die zich actief willen inzetten als IVN-Natuurgids of als IVN-vrijwilliger.

Tijdens de Natuurgidsenopleiding, die anderhalf jaar duurt, doe je vaardigheden op om groene activiteiten te organiseren en te begeleiden, zoals het opzetten en leiden van excursies, het ontwikkelen van wandelroutes, het begeleiden van  kinderen met natuurbeleving en meer. Bovendien leer je je eigen regio goed kennen, met zijn eigen natuur- en cultuurhistorische kenmerken en waarden. Je leert over de natuur, planten, dieren, het landschap en er wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen van gidsvaardigheden en aan het onderwerp duurzaamheid.

Kom voor meer informatie naar een van de informatieavonden. Daar hoor je alles over deze opleiding en kun je alle vragen die je hebt stellen aan het opleidingsteam en aan oud-deelnemers.

Aanmelden voor een van de avonden kan via de website van IVN De Ronde Venen & Uithoorn of stuur een e-mail met je gegevens naar ngo@ivn-drvu.nl.

Geplaatst: door Ferry MulderAbcoudeBaambruggeEconomieMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisde scheg uithoorngemeente de ronde veneninformatieavondinstituut voor natuureducatie en duurzaamheidivn de ronde venen en uithoornivn natuurgidsennatuur en milieunatuurgidsenopleidingnme centrum de woudreusrtv ronde venen

Meer in dossier de scheg uithoorn

Meer in dossier de scheg uithoorn


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×