N201 komend weekeinde afgesloten voor werk uithoornlijn

Regio – De N201 is komend weekeinde afgesloten om horizontale liggers van het viaduct voor de Uithoornlijn op hun plaats te leggen. Deze werkzaamheden kunnen niet zonder het verkeer op de N201 stil te leggen.

Uitvoerder Hans van der Ham vertelt: “De afgelopen weken is er al heel veel werk verzet langs de N201. Er ligt aan beide kanten van de weg een talud, we noemen dit de landhoofden. Bovenop het talud brachten we extra grond aan wat zorgt dat het zand inklinkt en zo nog steviger wordt. Dit noemen we zetting. Inmiddels is de grond voldoende ingeklonken, hebben we het extra zand (overhoogte) afgegraven en de landhoofden op de hoogte van het nieuwe viaduct gebracht.”

Daarna zijn in de landhoofden de betonnen palen ingeheid. Deze landhoofden dragen straks de liggers van het viaduct. Het heien gebeurde vanaf het bouwterrein. Hans: “We konden heien zonder het verkeer op de N201 te hinderen. Vervolgens bouwden we alle constructies in beton, die straks de liggers dragen. Het vlechten van de wapening, het storten van het beton: het gebeurde allemaal vanaf de zijkant, zodat het verkeer op de N201 door kon rijden. Nu is het beton uitgehard en zijn we toe aan de volgende stap: het inhijsen van de liggers.”

In het weekend van vrijdagavond 18 november vanaf 20:00 uur tot en met maandagochtend 21 november 05:00 uur worden de liggers voor het viaduct over de N201 ingehesen. De N201 is dan afgesloten voor verkeer.

Hans: “De zeven liggers verbinden de beide landhoofden. Zo kan straks de tram de N201 oversteken. Bij het inhijsen hebben we drie hele grote hijskranen nodig om de liggers op hun plek te leggen. De liggers komen per vrachtwagen aan over de N201 en worden opgehesen door twee kranen. Daarna pakt de derde hijskraan het einde van de ligger over, zodat de ligger over de weg gelegd kan worden. Bij dit soort werkzaamheden kan er vanwege de veiligheid geen verkeer langsrijden.”

Hans: “We vinden het leuk om u te laten zien wat er allemaal bij komt kijken om de liggers op hun plek te krijgen. Daarom bent u op zaterdagochtend 19 november van harte welkom om langs te komen. We zetten een tribune neer, waar u tussen 08:00 en 12:00 uur goed uitzicht heeft op de werkzaamheden. Er zijn collega’s aanwezig om uitleg te geven over de werkzaamheden. Alleen bij slecht weer, zoals harde wind of mist, stellen we de werkzaamheden een week uit.”

Het bouwterrein kan worden bereikt via de Randweg (kruising met de Spoordijk). Publiek wordt verzocht  te voet of met de fiets te komen, er is helaas geen autoparkeerruimte op het parkeerterrein. Daarnaast wordt geadviseerd stevige schoenen te dragen.

Kunt u niet live aanwezig zijn, maar wilt u het inhijsen van de liggers wel live volgen? Dat kan! Tijdens het weekend wordt u via verschillende kanalen op de hoogte gehouden: Facebook, BouwApp en Instagram. Kort voor het weekend vindt u een link naar de webcam. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Na het weekend gaat de N201 weer open, Dura Vermeer bouwt dan verder aan het viaduct. Daarvoor zijn nog wel verkeersmaatregelen nodig op de N201, maar het verkeer kan er altijd langs. In de zomer van 2024 rijdt de eerste tram over het viaduct.

De N201 is afgesloten voor verkeer vanaf vrijdagavond 18 november 20:00 uur tot en met maandagochtend 21 november 05:00 uur tussen de Zijdelweg (N521) en de Legmeerdijk (N231). De voorkeursomleidingsroute gaat via de N232, de A9 en de A2. Moet u in Uithoorn zijn? Rijd dan via de Koningin Maximalaan (N196)

Bron en foto’s: Uithoornlijn Geplaatst door: Ferry MulderEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisafsluiting n201dura vermeergemeente de ronde venenhans van der hamliggers viaductmobiliteitn201rtv ronde venentoeschouwersuithoornlijnwegverkeerwerkzaamheden uithoornlijn


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×