Abcoude vangt 54 statushouders uit ter apel op

De gemeente De Ronde Venen gaat nog dit jaar 54 statushouders tijdelijk onderdak geven. Vanaf december worden zij zes maanden lang opgevangen in hotel Koekenbier in Abcoude. De statushouders komen over vanuit Ter Apel, waar de druk op de asielopvang al maanden erg hoog is. De gemeente organiseert een inloopavond voor buurtbewoners om vragen te beantwoorden.

Die druk wordt onder meer veroorzaakt door een landelijk tekort aan opvangplekken en de hoge instroom van asielzoekers in Nederland. Sommige mensen moesten daardoor zelfs buiten slapen.

In asielzoekerscentrum Ter Apel verblijven door een tekort aan woningen en andere doorstroomlocaties ook statushouders. Dat zijn asielzoekers die al een verblijfsvergunning hebben gekregen. De 54 die nu naar Abcoude komen, zouden hoe dan ook opgevangen worden in De Ronde Venen.

Beginnen met inburgeren

Voor hen is nu dus een geschikte locatie gevonden. De eerste statushouders komen in december naar Abcoude, de rest arriveert in de maanden daarop. Binnen zes maanden moet de tijdelijke woonplek in hotel Koekenbier vervolgens ingewisseld worden voor een eigen, vaste woonplek ergens binnen de gemeente.

De Ronde Venen laat weten blij te zijn dat de eigenaar van het hotel kamers vrijmaakt voor de statushouders. De tijdelijke woonplekken zorgen er volgens de gemeente voor dat zij sneller kunnen beginnen met inburgeren, bijvoorbeeld door de taal te leren, werk te zoeken of een opleiding te volgen.

Voor buurtbewoners is er volgende week dinsdag van 17.30 tot 19.00 uur een inloopavond georganiseerd in café-restaurant De Eendracht. Burgemeester Maarten Divendal en wethouder Huib Zevenhuizen zijn dan aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden over de tijdelijke opvang in het hotel.



AbcoudeBaambruggeGemeenteNieuwsabcoudehotel koekenbier abcoudeopvangstatushouderster apelvluchtelingen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×