Westerheul en zuiderwaard in vinkeveen krijgen glasvezel

Vinkeveen – Na een succesvolle glasvezelcampagne start DELTA Netwerk binnenkort met de aanleg van het glasvezelnetwerk in de wijken Westerheul en Zuiderwaard in Vinkeveen. Huishoudens die nog geen glasvezelabonnement hebben afgesloten krijgen nog tot en met 15 januari 2023 de tijd om zonder aansluitkosten een abonnement af te sluiten.

Sonja Jansma, projectleider bij DELTA Netwerk: “Tijdens de campagne is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Supporters en lokale verkopers hebben zich ingezet om buurtbewoners te overtuigen van het belang van glasvezel. En met succes, want in de laatste week was mede daardoor een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook verheugd dat we kunnen melden dat er glasvezel komt.”

De bewoners van Westerheul en Zuiderwaard in Vinkeveen die in aanmerking komen voor glasvezel, worden persoonlijk geïnformeerd over het nieuws en de vervolgstappen. De eerste zichtbare vervolgstap is dat in overleg met de bewoners wordt bepaald waar de glasvezelaansluiting in huis moet worden geplaatst. Ook bewoners die (nog) geen glasvezelabonnement hebben afgesloten worden benaderd. Als het netwerk in één keer (dus ook bij bewoners zonder glasvezelabonnement) kan worden aangelegd, hoeft de straat maar één keer open. Wel is het zo dat men pas gebruik kan maken van de glasvezelaansluiting wanneer een glasvezelabonnement is afgesloten.

Vanaf 19 december a.s. start aannemer BAM Telecom met de woningschouw. Dit betekent dat de aannemer langskomt om samen met de bewoners te bepalen waar de glasvezelaansluiting komt. De schouwer van BAM Telecom draagt een oranje hesje met het DELTA Netwerk logo en kan zich altijd legitimeren met een ID-pas.

Kijk voor meer informatie op www.deltanetwerk.nl, of bezoek het Glasvezel Informatiepunt aan de Plevierenlaan 39 in Vinkeveen (open tot en met 15 januari 2023), of ga langs bij een lokale verkoper in de buurt.

Geplaatst door: Ferry MulderEconomieGemeenteNieuwsVinkeveenWaverveenaanleg glasvezelbam telecomdelta netwerkgemeente de ronde venenglasvezel informatiepuntglasvezelnetwerkrtv ronde venenvinkeveenwesterheulzuiderwaard vinkeveen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×