Veehouder weg uit de hoef na gevonden dode schapen

Een veehouder moet van de provincie zijn schapen weghalen van een weiland in De Hoef. Aanleiding is de vondst van acht dode schapen op het weiland, een paar weken geleden. Eind deze week moet hij zijn schapen hebben weggehaald.

Miriam Bosman had het weiland waar de dode schapen lagen al snel herkend als één van de plekken waar een veehouder uit Bodegraven zijn schapen houdt. Voor de directeur van de Dierenambulance Amstelland/De Ronde Venen was het duidelijk dat de veehouder al een paar dagen niet langs was gekomen.

Ze belde de politie en de NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De toezichthouder liet weten stappen te gaan ondernemen; zowel op bestuurlijk en strafrechtelijk niveau. De NVWA had de man al langer in het vizier.

Ook voor de Dierenambulance was dit het zoveelste incident. Directeur Miriam Bosman zei al zo’n 20 tot 30 keer te zijn uitgerukt voor de veehouder uit Bodegraven. Al zeker twee jaar volgt ze deze veehouder, die ze op sociale media “de veemaffia” noemt. Volgens Bosman verwaarloost de veehouder zijn schapen en geeft hij ze geen medische zorg. Volgens de veehouder zelf is dat onzin. De Dierenambulance zou “de vit” op hem hebben.

Contract beëindigd

De veehouder heeft zo’n 400 schapen verspreid over verschillende stukken land in de provincie Utrecht. Het land in De Hoef blijkt in handen van de provincie. Een woordvoerder van de provincie heeft telefonisch bevestigd dat zij eind december van de situatie op de hoogte is gebracht door De Dierenambulance. Het contract met de veehouder is om deze reden beëindigd.

“Omdat de veehouder niet juist met zijn vee omgaat wordt dit contract niet verlengd” laat een woordvoerder van de provincie weten. De eigenaar moet zijn schapen deze week weghalen uit De Hoef. Volgens de provincie pacht deze veehouder geen andere percelen van de provincie.De HoefGemeenteNieuwsde hoefdierenambulancedode schapenschapenveehouder


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×