College draagt nieuwe kinderburgemeesters voor

De Ronde Venen – Het college van B&W draagt Vera Hageman uit Wilnis en Yara Veldhuisen uit Abcoude voor als nieuwe kinderburgemeesters. De gemeenteraad wordt 26 januari a.s. gevraagd de twee te benoemen. Vera en Yara volgen Lisa Rood en Brian Brocx op, die vorig jaar als kinderburgemeester werden geïnstalleerd.

Vera Hageman (10) zit in groep zit in groep 7 van OBS Willespoort. Ze is sportief en creatief en helpt graag andere mensen. Ze vindt het belangrijk aandacht te besteden aan het pesten van kinderen. Ook wil ze zich inzetten voor oudere kinderen zodat die een plek hebben waar ze buiten kunnen spelen of chillen, bijvoorbeeld door een speeltuin aan te passen.

Yara Velduisen (10) omschrijft zichzelf als behulpzaam, open, eerlijk en enthousiast en weet goed wat ze wil. Ze houdt van knutselen en tekenen en vindt het heel leuk om te hockeyen. Ze wil graag kinderburgemeester worden omdat ze heel geïnteresseerd is in alles wat om haar heen gebeurt. Ze wil opkomen voor gezond eten op school en is net als Vera tegen pesten. Ook wil ze zich inzetten voor arme mensen en kinderen in geldproblemen en voor vluchtelingen.

Vera en Yara werden donderdag 5 januari jl. door wethouder Maarten van der Greft (Jeugd) thuis verrast met de mededeling dat zij worden voorgedragen als kinderburgemeester. Zij ontvingen daarbij ook een pakketje met allerlei lekkernijen.

Alle kinderen in De Ronde Venen die dit schooljaar in groep 7 zitten, konden zich aanmelden voor de functie van kinderburgemeester. Het college van B&W besloot na het bekijken van alle aanmeldingen Vera en Yara voor te dragen. Maarten van der Greft: ,,Het was ontzettend leuk om te lezen en te zien dat veel kinderen leuke ideeën hebben. Ook kunnen zij die prima onder woorden brengen. Het was daarom lastig om een keuze te maken. Samen met de burgemeester en de andere wethouders kijk ik er naar uit om met Vera en Yara op pad te gaan. Alle kinderen die zich hebben aangemeld wil ik daarvoor heel erg bedanken.’’

Op de foto: Vera en Yara worden thuis door wethouder Maarten van der Greft verrast met de mededeling dat zij worden voorgedragen als kinderburgemeester.

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisapp gemeente de ronde venengemeenteraad de ronde venenkinderburgemeesterkinderburgemeester brian brocxkinderburgemeester lisa roodkinderburgemeester vera hagemankinderburgemeester yara veldhuisenobs willespoort wilnisrtv ronde venenwethouder maarten van der greft


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×