Donderdag en vrijdag landelijke staking streekvervoer

Regio – De vakbonden CNV, FNV en VVMC hebben landelijke acties aangekondigd in het streekvervoer. Op donderdag 19 en vrijdag 20 januari wordt door een deel van het OV-personeel gestaakt. Dat geldt voor de vervoerders Arriva, EBS, Keolis (Syntus Utrecht), Qbuzz, RET en Transdev. Bij de NS en in het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt niet gestaakt.

Reizigers ondervinden hinder van de staking, omdat ritten vervallen. Daardoor rijden op donderdag 19 en vrijdag 20 januari in het hele land minder bussen, trams en treinen. Op Keolis.nl/staking wordt per regio en treintraject weergegeven wat de verwachte gevolgen van de staking zijn voor reizigers van allGo, Keolis Blauwnet, Syntus Utrecht en

Op dit moment is nog niet bekend wat de stakingsbereidheid is. Tijdens de vorige staking heeft ongeveer 70% van de bussen en treinen van Keolis volgens dienstregeling gereden. De vervoerder kan echter niet garanderen dat dat deze keer ook het geval is. Daarom adviseert Keolis reizigers die een belangrijke afspraak hebben op donderdag 19 en vrijdag 20 januari ander vervoer te zoeken. Reis je toch met het OV? Raadpleeg dan kort voor vertrek de reisplanner. De vervoerder doet haar best om alle ritten die vervallen zo snel mogelijk uit de reisplanner te halen. Dit is echter niet altijd mogelijk, omdat soms pas kort voor vertrek bekend is of een rit vervalt.

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisapp gemeente de ronde venencnvdienstregelingfnvkeolis nederlandlandelijke staking streekvervoermobiliteitov plannerrtv ronde venenstakingsbereidheidstreekvervoersyntus utrechtvvmc


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×