Vier rondeveners op provinciale verkiezingslijst vvd

De Ronde Venen – De VVD in de provincie Utrecht heeft de lijst met kandidaten voor de provinciale statenverkiezingen 2023 vastgesteld. Op deze lijst komen vier inwoners van De Ronde Venen voor. De hoogst geplaatste Rondevener is Edgar Peer uit Vinkeveen op plaats 7.

De VVD heeft momenteel 8 zetels in Provinciale Staten en daarmee is hij direct verkiesbaar. Edgar Peer is 23 jaar ondernemer en is in het verleden ook wethouder en locoburgemeester in Amsterdam geweest. Daarmee heeft de VVD voor een ervaren kandidaat gekozen. Peer sprak op de ledenvergadering van de VVD over zijn motivatie om lid van de Provinciale Staten te worden: “er is teveel politiek in de politiek gekomen, het wordt tijd dat de inwoners en ondernemers op de eerste plek komen te staan”.

Edgar Peer wil zich sterk maken om de buitengebieden in de provincie Utrecht beter bereikbaar te maken. Dat hij zelf reeds 20 jaar in het buitengebied tussen Abcoude en Vinkeveen woont geeft hem de ervaring die dit onderwerp verdient.

Met belangrijke onderwerpen zoals woningbouw, stikstof, energie, verkeer en werkgelegenheid zijn de verkiezingen op 15 maart a.s. belangrijker dan ooit. Ook kiezen de leden van de Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer. De lijsttrekker van de VVD voor die verkiezingen is de uit Baarn afkomstige voormalig minister van volksgezondheid Edith Schippers.

Naast Edgar Peer staan ook Pepijn Schaeffer uit Mijdrecht (nummer 12), Timo Brockhoff uitVinkeveen (nummer 16) en Michel van Dijkman uit Wilnis (nummer 19) op de lijst van de VVD.

Op 15 maart a.s. worden tegelijkertijd de Waterschapsverkiezingen gehouden. Dit zijn belangrijke verkiezingen want het waterschap zorgt voor voldoende en schoon water, veilige dijken en droge voeten. Lijsttrekker voor de VVD bij het waterschap de Stichtse Rijnlanden is Brigitte Wielage uit Weesp.

Op de foto: Edgar Peer (links) en Mark Rutte (rechts)

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisedgar peergemeente de ronde venenmichel van dijkmanpepijn schaefferprovinciale staten utrechtprovinciale statenverkiezingen 2023provincie utrechtrtv ronde venentimo brockhoffvvd provincie utrechtwaterschapsverkiezingen 2023

Meer in dossier edgar peer

Meer in dossier edgar peer


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×