Marco vonk nieuwe gemeentesecretaris

De Ronde Venen – Marco Vonk wordt de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van gemeente De Ronde Venen. Hij is per 1 april bgegonnen in zijn functie. Marco Vonk volgt Ruud Kleijnen op die naar de Groningse gemeente Westerkwartier vertrekt.

Marco Vonk (57) werkt sinds 2022 bij De Ronde Venen als directeur Organisatie. Daarvoor werkte hij onder andere als trainer, organisatieadviseur en interimmanager in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid. Voor zijn komst naar De Ronde Venen werkte hij sinds 2017 als transitiemanager en later als directeur bij de gemeente Roosendaal.

Burgemeester Maarten Divendal is blij dat snel na het aangekondigde vertrek van Ruud Kleijnen een goede opvolger is gevonden. ,,De gemeentesecretaris is als algemeen directeur het hoofd van de ambtelijke organisatie en de spil tussen organisatie en college van B en W. Het gaat om een belangrijke functie en als college hebben we alle vertrouwen dat we met Marco deze functie goed hebben ingevuld.’’

Marco Vonk heeft veel zin om in zijn nieuwe functie van start te gaan. ,,Ik heb De Ronde Venen leren kennen als een mooie, groene en waterrijke gemeente in het Groene Hart. De Ronde Venen heeft de ambitie om samen met alle inwoners en ondernemers te werken aan een gemeente waar het goed wonen, leven, werken en recreëren is. Als gemeentesecretaris/algemeen directeur kijk ik ernaar uit om daaraan volop mee te werken.’’

Geplaatst door: Ferry MulderGemeenteNieuwsbestuur en organisatiede ronde venengemeente de ronde venenrtv ronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×