Korfballers vinken 1 promoveren naar eerste klasse

Vinkeveen – Afgelopen zaterdag stond voor De Vinken 1 in het teken van de ontknoping in de strijd om promotie. Na het gelijkspel vorige week in de kraker tegen concurrent Apollo, was het zaak om te winnen van hekkensluiter DTS. Bij winst waren de uitslagen van concurrenten ZKC’31 en Apollo doorslaggevend.

De Vinken deed wat het moest doen, Apollo liet de punten liggen. Feest dus bij de Vinkenselectie, die volgend zaalseizoen uitkomt in de eerste klasse.

De Vinken kende een stroeve start tegen DTS en keek al snel tegen een 4-0 achterstand aan. Door doelpunten van Jerom Stokhof (2x), Gideon Leeflang (2x), Eva Hemelaar (3x), Zoë van Dasler en Iris den Boer werd de achterstand in kleine stapjes omgezet in een voorsprong van 8-9 bij het rustsignaal.

De rust werd benut om de afspraken scherp te zetten en al vroeg in de tweede helft kwam er meer ritme en vertrouwen in het spel van De Vinken. DTS kon hier niet genoeg tegenover stellen, waardoor de wedstrijd uiteindelijk beslist werd in een overtuigende 12-21 zege. Aan Vinkenzijde kwamen de doelpunten in de tweede helft van Eva Hemelaar (3x), Jelle Mul (2x), Jerom Stokhof (2x), Gideon Leeflang (2x), Levi Kroon, Iris den Boer en Zoë van Dasler.

Ook ZKC’31 maakte geen fouten. Na lang wachten kwam eindelijk het verlossende bericht dat Apollo dit weekend niet had weten te winnen. Daarmee nestelde De Vinken zich definitief op de tweede plaatst en kon een feestje gevierd worden in Vinkeveen. “Ik ben heel trots op onze selectie en de club,” reageert trainer/coach Sabrina Kooijman meer dan tevreden. ”Het ging niet altijd even makkelijk, maar we zijn blijven vechten, hebben hard gewerkt en hebben ook het geloof gehouden. Deze promotie is een echte teamprestatie, of zeg maar gerust een clubprestatie, want we hebben iedereen nodig gehad en het samen gedaan.”NieuwsSportVinkeveenWaverveende ronde venengemeente de ronde venenkorfbalvereniging de vinken vinkeveenrtv ronde venenSport


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×