Meldkamer vru te druk: geen sirenetest deze maand

Regio – Mocht u deze eerste maandag van de maand aan het begin van de middag de sirenetest van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) gemist hebben kan dat kloppen. Elke maand test de VRU de sirene, een proces dat uiterst zorgvuldig moet gebeuren. De VRU hanteert daarbij een vier-ogen principe om te voorkomen dat de sirene ten onrechte afgaat. Het werkt als volgt: de centralisten selecteren in een speciale applicatie het juiste vinkje van het type alarm dat zij willen testen. Een stil alarm kun je bijvoorbeeld laten afgaan op één paal die na onderhoud weer in gebruik kan worden genomen. 

Rond 12:00 uur vonden meerdere incidenten tegelijkertijd plaats, die op dat moment de aandacht van de VRU-centralisten vroegen. Daarom maakten zij de afweging zich te focussen op de incidentenbestrijding waar men op dat moment mee bezig was. Zo waren er meerdere brandmeldingen tegelijkertijd, was er een woningbrand en werden de rietenkapspecialisten van de VRU ingezet in een andere regio. 

De VRU belooft dat begin volgende maand de sirenetest weer wordt gehouden.

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisde ronde venengemeente de ronde venenrtv ronde venenveiligheidveiligheidsregio utrechtvru


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×