Ivn-lezing over spectaculaire roofvogels in de regio

Wilnis – Op dinsdag 4 april a.s. organiseert IVN een lezing door Tijs van den Berg over de spectaculaire roofvogels in onze regio. Veel roofvogels zijn dagelijks te zien, zoals de torenvalk of een buizerd. Voor andere roofvogels moet men meer geluk hebben, zoals voor de sperwer. En soms echt heel veel geduld, als voor de zeearend of de visarend.

De zeearend kwam hier voor het eerst op 13 november 2011. Daarvoor was hij hier nooit gezien. Maar ze zijn allemaal bijzonder en spectaculair. En ze komen allemaal aan bod op 4 april as.

Hoe herkennen we ze? En waar gaan ze uit eten? Welke dieren eten ze dan? Waar broeden ze? Zijn roofvogels belangrijk voor de biodiversiteit? Zijn ze bedreigd? Wat zijn de beste plekken om roofvogels te zien? Over deze en andere vragen gaat de lezing ‘De spectaculaire roofvogels in onze regio’.

Tijs van den Berg is liefhebber en kenner van roofvogels. In zijn vrije tijd is hij een serieuze ringonderzoeker in Vogelringstation De Haar. Tegenwoordig ligt zijn focus daar op zang- en watervogels, en op de ziekten die zij bij zich dragen. Roofvogels, als “vaste consument” van deze kleine vogels, zijn de laatste tijd ongewild verspreider van de vogelgriep geworden en ook daarnaar doet hij onderzoek.

De IVN-lezing ‘De spectaculaire roofvogels in onze regio’ is op dinsdag 4 april a.s. van 20:00 tot 22:00 uur. De lezing vindt plaats in het NME-centrum De Woudreus aan de Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis. De zaal gaat open om 19:45 uur. Aanmelden niet nodig

Neem voor meer informatie contact op met Catherine van de Graaf op telefoonnummer (0297) 28 68 95. 

Geplaatst door: Ferry MulderNieuwsWilnisgemeente de ronde venenivn de ronde venen en uithoornivn lezingnatuur en milieunatuur ontdekkennme centrum de woudreusronde venenrtv ronde venenWilnis


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×