116 zonnepanelen op dak de springbok in de hoef

De Hoef – Onlangs zijn op Dorpshuis De Springbok in De Hoef 116 zonnepanelen geplaatst op het dak van de gymzaal. Een prachtige stap in de verduurzaming van het gebouw.

Eerder werd al een nieuw ventilatiesysteem aangebracht voor betere ventilatie en verwarming: een warmtewisselaar die ook zorgt voor een verlaging van het gasverbruik.

De zonnepanelen maken De Springbok minder afhankelijk van energieleveranciers en het stichtingsbestuur is daarmee beter voorbereid op de grillige prijsschommelingen.

Deze investeringen zijn mogelijk dankzij het budget dat gemeente De Ronde Venen onlangs beschikbaar heeft gesteld voor (groot) onderhoud en verduurzaming van de gymzaal in het kader van het Integraal huisvestingplan voor het onderwijs.

De ambities van het Springbokbestuur in verduurzaming reiken dan ook verder en volgen uit het duurzaam-meerjarenonderhoudsplan dat eerder door de gemeente is opgesteld. Betere isolatie en de installatie van warmtepompen worden binnenkort onderzocht.

De foto is ter illustratie.De HoefEconomieGemeenteNieuwsde hoefde ronde venendorpshuis de springbokgemeente de ronde venenrtv ronde venenzon op dakzon op dakenzonnepanelen op dak


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×