'gescheiden fietspad langs bonkestekersweg moet blijven'

Vinkeveen – De fractie LEFdrv in de gemeenteraad van De Ronde Venen vindt dat het gescheiden fietspad langs de Bonkestekersweg in Vinkeveen moet blijven bestaan. Dat meldt de fractie in een persbericht.

In het nieuwe Centrumplan Vinkeveen, waarover de gemeenteraad komende donderdag een besluit neemt, wordt alles een 30km/h-zone met een fietsstrook op de rijbaan. Dit is niet nodig voor de Bonkestekersweg en geeft schijnveiligheid volgens LEFdrv. 

Uitgangspunt in het Centrumplan Vinkeveen en het Verkeersplan Vinkeveen, is dat overal in Vinkeveen de wegen worden aangepast naar maximaal 30km/u. Dit is een essentieel onderdeel om de plannen voor woningbouw die er nu liggen te kunnen uitvoeren.

Ria de Korte dient namens LEFdrv een amendement in om te ervoor zorgen dat de rijbaan en het fietspad aan de Bonkestekersweg gescheiden blijven. “De Bonkestekersweg is een drukke doorgaande route met 6.000 autobewegingen per dag. Daarnaast fietsen er dagelijks vele scholieren naar het VLC en sporters naar de voetbal-, tennis- en korfbalvelden aan deze weg. Kinderen zijn kwetsbare weggebruikers en juist doordat de rijbaan en het fietspad gescheiden zijn kunnen zij nu veilig hun bestemming bereiken, en dat moet zo blijven” aldus het raadslid. Ze verwijst daarbij nadrukkelijk naar de Fietsersbond die pleit voor het behoud van aparte fietspaden op drukke rijbanen met duizenden auto’s per etmaal.

Bovendien ligt het fietspad in een hoofdfietsroute en is het van belang als geleider van doorgaande fietsers. Ook daarin wordt door de gemeente de komende jaren stevig geïnvesteerd. Kapitaalvernietiging dus vindt de Fietsersbond.

Ook juridisch lijkt dit geen probleem: Solitaire fietspaden passen ook in de Duurzaam Veiligvisie: fietspaden op eigen traject, los van de rijbaan, mogen door 30km/h-zones lopen.

Maar het allerbelangrijkste is de veiligheid voor de vele fietsers die gebruikmaken van deze route. Het is al heel druk op het fietspad met elektrische fietsen die sneller gaan en beginnende fietsers die naar een van de basisscholen of sportverenigingen fietsen.

LEFdrv dient komende donderdag een amendement in in de gemeenteraad en hoopt op steun van de andere fracties om een meerderheid hiervoor te halen.GemeenteNieuwsSportVinkeveenWaverveen30 km zonecentrumplan vinkeveende ronde venengemeente de ronde venenlefdrvria de kortertv ronde venenverkeersplan vinkeveenvinkeveen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×