Cultuurhuis mijdrecht presenteert programma '23-'24

Na vier proefvoorstellingen het afgelopen halfjaar presenteert het CultuurHuis Mijdrecht nu een compleet seizoen met maar liefst acht voorstellingen. Er is een gevarieerd aanbod: een voorstelling over dementie voor volwassenen, een vreselijk vieze voorstelling voor kinderen en daarnaast voor de liefhebbers cabaret, chansons en theater. Alle voorstellingen vinden plaats in Mijdrecht en kaartjes kosten in de voorverkoop tussen de € 8,50 en € 15.

Op de website www.cultuurhuismijdrecht.nl is de volledige programmering nu te vinden. Per voorstelling is meer informatie over inhoud en artiest opgenomen. Het seizoen loopt van september 2023 tot en met mei 2024. Elke maand is er een voorstelling, alleen in december niet.

Gestart wordt met de voorstelling over dementie “Bas Keijzer – Annet” op 16 september in De Rank. Daarna volgt op 28 oktober Andries Tunru met een try-out van zijn nieuwe voorstelling “Marmer” in ’t Oude Parochiehuis. Daar treden op 23 november ook Britta Maria & Maurits Fondse op met “Vive la Chanson!”.

In het nieuwe jaar volgen op 13 januari Kai Bodewitz met een heel nieuw programma: “Zonder handen fietsen” en op 10 februari Peter Lusse met “Eddie voor het leven”, beiden in ’t Oude Parochiehuis. Daarna zijn kinderen weer van harte welkom in De Rank waar Onder het Buro & Milan Boele van Hensbroek “De vreselijk vieze voorstelling” geven op zondag 24 maart. Deze voorstelling start om 15:00 uur en een kaartje hiervoor kost maar € 8,50.

Tenslotte is er een wervelende afsluiting van het seizoen. Op 20 april neemt Gerard Alderliefste de bezoekers mee met teksten en chansons uit zijn “Avonturen met Ramses Shaffy”.  Het seizoen wordt op 11 mei afgesloten met een tweede TRYO-avond. Drie cabaretiers proberen delen van hun nieuwe voorstellingen uit: zij “try-outen” net als Kai Bodewitz, Marjolijn Ebels en Dave Felida deden op 18 februari jl. ’t Oude Parochiehuis zat toen stampvol en het publiek was laaiend enthousiast. Daarom dus in 2024 een tweede keer TRYO.

Op de website is meer te vinden over de programmering van het nieuwe seizoen. Ook is het mogelijk alvast kaartjes te bestellen in de voorverkoop.

De Stichting CultuurHuis Mijdrecht wil zich sterk maken voor het realiseren van een eigen locatie die inwoners van Mijdrecht kunnen gaan gebruiken als ontmoetingsplek voor cultuur en debat. Voorzitter John Driedonks: “Mijdrecht heeft 16.000 inwoners, totaal 7.000 woningen en er komen nog eens 1.600 woningen bij. Dan verdien je toch een locatie in je eigen dorp waar inwoners naar toe kunnen gaan voor voorstellingen, film en debat”.

Op de foto’s: Andries Tunru, Vive la Chanson en Bas KeijzerCultuurMijdrechtNieuwscabaretCultuurcultuurhuis mijdrechtde rank mijdrechtde ronde venengemeente de ronde venenoude parochiehuis mijdrechtrtv ronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×