Grote namen in theater piet mondriaan

Abcoude – Nu de coronamaatregelen zo goed als zijn vervallen, kunnen in het Theater Piet Mondriaan weer volop voorstellingen plaatsvinden. In het weekeinde van 12 en 13 maart a.s. krijgt het theater enkele grote namen op bezoek.

Op zaterdag 12 maart zijn dat Josee (12 jaar getrouwd met Lennaert Nijgh) en Jim (zoon van Boudewijn de Groot), terwijl op zondag 13 maart Freek de Jonge in het theater speelt. Josee en Jim zingen in hun voorstelling ‘Testament’ hun favoriete teksten. In ‘Kom verder!’ exploreert Freek de Jonge met verbeeldingskracht het leven van zijn ouders en grootouders, een verhaal dat ons een voorbije wereld binnenvoert waarin het geloof intens wordt bevraagd en beleefd.

Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen.., tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, alle met tekst van Lennaert Nijgh. Hij schreef echter nog veel meer! Zangeres Josee Koning en zanger/acteur Jim de Groot, begeleid door drie musici, nemen je mee in de verrassende wereld van Lennaert Nijgh. Ze halen herinneringen op en vertellen over hun speciale band met Lennaert. Bovendien ontvangen ze elke voorstelling een bijzondere gast die Lennaert heeft gekend of door hem is geïnspireerd.

Jim de Groot en Josee Koning herdenken Lennaert beiden op een heel eigen manier. Jim fel en provocerend, Josee liefdevol en kwetsbaar. Het contrast tussen deze twee artiesten, die elkaar vinden in hun liefde voor Nijgh en muziek, maakt van ‘Testament’ een persoonlijke, ontroerende en spannende voorstelling

‘Testament’is op zaterdag 12 maart a.s. in Theater Piet Mondriaan. Aanvang: 20:15 uur. Entree: € 21/CJP: € 15. Kaarten via www.theaterpietmondriaan.nl.

‘Kom verder!’ van Freek de Jonge begint op een nazomerse dag in 1900 op het Zeeuwse Duiveland. Tijdens het hoeden van een kudde koeien krijgt de dan veertienjarige grootvader van Freek de Jonge een roeping, een persoonlijke uitnodiging van de Heere om zijn leven in Zijn dienst te stellen. Het verhaal eindigt precies eenenvijftig jaar later in Workum, een van de elf Friese steden, als de restauratie van de Grote Kerk voltooid is en de zoon van de geroepene besloten heeft het beroep als dominee naar Zaandam te aanvaarden.

De tussenliggende jaren voert het publiek langs Terwolde, Doetinchem, Groningen en Westernieland en maakt het getuige van het wereldkampioenschap schaak, de roof van een kerkklok voor de oorlogsindustrie en de Elfstedentocht van 1947.

De matinee bestaat uit voorlezen, met het publiek in gesprek gaan, signeren en samen op de foto. Kom vooral verder!

‘Kom verder!’ is op zondag 13 maart a.s. in Theater Piet Mondriaan. Aanvang: 15:00 uur. Entree: € 15/CJP: € 11. Kaarten via www.theaterpietmondriaan.nl.AbcoudeBaambruggeCultuurMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisabcoudecabaretCultuurfreek de jongegemeente de ronde venenjosee koning jim de grootkom verderlennaert nijghmatineertv ronde venentestamenttheatertheater piet mondriaan abcoude


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×