Snel internet in hele buitengebied de ronde venen

Het buitengebied van Vinkeveen, Waverveen, Abcoude en Baambrugge krijgt glasvezel. Bewoners die graag van een snelle internetverbinding gebruik willen maken kunnen zich na de zomer aanmelden bij Glasdraad.

Wethouder Anja Vijselaar is verheugd dat deze stap nu gezet wordt. ,,Dit is een moment waar veel inwoners en bedrijven naar hebben uitgekeken. Aanvankelijk zou DeltaFiber de aanleg in 2021 realiseren. Helaas trok dit bedrijf zich begin 2021 terug .Ik heb er goede hoop op dat het werk binnen 2 jaar klaar is en ook bewoners en ondernemers in het noordoostelijk deel van de gemeente van snel internet gebruik kunnen maken.’’

Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van snel internet. Dit is vooral belangrijk geworden door het thuiswerken, waarbij een snelle verbinding nodig is voor videovergaderingen via Teams of Zoom. Ook voor onderwijs, digitalisering in de zorg en het verzenden van grote bestanden is een snelle internetverbinding essentieel. Daarnaast is het ook belangrijk voor het kijken van series en films via streamingdiensten.

Het aanleggen van glasvezel in landelijke gebieden is een duur en complex proces vanwege grote afstanden en de bodemgesteldheid. Er is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de gemeente en Glasdraad waarin afspraken zijn gemaakt over de uitvoering en vergoeding van kosten.

Na de zomer start Glasdraad een campagne om inwoners van het buitengebied te informeren over de mogelijkheid om een glasvezelaansluiting te krijgen. Elk adres in het gebied krijgt de kans om aangesloten te worden. Glasdraad zal informatiebijeenkomsten en inschrijfdagen organiseren om inwoners te informeren over inschrijvingsmogelijkheden en de voorwaarden.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteNieuwsVinkeveenWaverveenWilnis


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×