Unieke waterexcursie in Botshol

Vinkeveen – Natuurmonumenten en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht organiseren samen op woensdag 9 augustus a.s. een unieke excursie in Botshol rond het thema water. De boswachter en waterdeskundigen van het waterschap slaan de handen ineen om bezoekers kennis te laten maken met de rol van water in de natuur. Ga mee op deze bijzondere boottocht dwars door dit verlaten laagveengebied met smalle slootjes en weidse plassen.

Voldoende en schoon water zijn cruciaal voor de natuur en voor het behoud van biodiversiteit in Botshol. Helaas is dat, net zoals op veel plekken in ons land, geen vanzelfsprekendheid. Jolien Verweij en Winnie Rip van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht leggen uit hoe je de kwaliteit van water kunt bepalen, hoe belangrijk water is in de natuur en hoe de waterkwaliteit kan worden verbeterd.

De boswachter van Natuurmonumenten vertelt van alles over het landschap, over de planten en dieren van Botshol.

Laat je verrassen tijdens de vaartocht: de ene keer zie je vogels als de lepelaar en de aalscholver en de andere keer kom je een purperreiger tegen. Maak kennis met het vleesetende plantje zonnedauw en met de vlijmscherpe, zeldzame galigaan.

De speciale waterexcursie vindt plaats op woensdag 9 augustus om 14:00 uur en deze vertrekt vanaf de Zwarte schuur in Waverveen. De vaartocht duurt twee uur. Tickets kunnen worden geboekt op www.nm.nl/botshol (zie agenda).NieuwsRegioVinkeveen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×