Ervaar de Klankcirkel

Wilnis – Heerlijk tot jezelf komen en ontdekken wat deze (ongedwongen) manier van stemgebruik met je doet. Door met klanken in een vrije vorm te werken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld toonladders zingen of spelen van bladmuziek, wordt je vrijer en vergroot je je eigen expressie. Hiervoor hoef je niet direct over een mooie zangstem te beschikken.

In drie etappes gaan de deelnemers van de klankcirkel ervaren wat tonen, klanken en zingen voor je kan betekenen. Er is aandacht voor meditatieve, vrolijke of speelse klanken en samen vocaal improviseren. De ene keer resulteert dit in een heerlijk klankbad, dan weer een speels orkest of lichaam en geest worden verwend met helende tonen.

In deze klankcirkel wordt een reeks oefeningen aangereikt, zodat men meer vertrouwen krijgt in het eigen stemgeluid en men een grotere vocabulaire ontwikkeld om daarmee te improviseren. Adem- en lichaamsoefeningen maken daar ook deel van uit. Uiteindelijk wordt toegewerkt naar het ontstaan van een harmonisch improvisatiekoor.

De bijeenkomsten van de klankcirkel zijn 1x per maand op een vrijdag van 19:30 tot 21:30 uur. Vanaf 1 september a.s. worden de bijeenkomsten gehouden in de grote zaal van gebouw De Schakel aan de Dorpsstraat 20 in Wilnis.

Na de eerste kennismaking op 1 september kan men aangeven of men het hele seizoen meedoet, want het is fijn om een vaste kerngroep te vormen. De kosten voor het hele seizoen (8x) bedragen € 120. Kan men niet elke maand komen of beslist een deelnemer liever per keer mee te willen doen, dan kost een losse deelname € 20.

De overige data in 2023 zijn 29 september, 3 november en 1 december en in 2024 zijn dat 2 februari, 1 maart, 5 april en 3 mei. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via j.erdtsieck@hetnet.nl.

Kijk voor meer informatie op www.salig.nl.AlgemeenWilnis


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×