Mijdrecht fietst naar het werk

Gemeente De Ronde Venen, Vereniging Industriële Belangen De Ronde Venen (VIB) en Goedopweg werken samen aan de verbetering van de bereikbaarheid van Mijdrecht voor werknemers. Bedrijven en andere instanties konden een scan naar het huidige mobiliteitsgedrag van hun werknemers laten doen. Daaruit kwam naar voren dat het fietsgebruik nog ruimte voor groei heeft. Meer werknemers op de fiets zorgen voor minder auto’s en voor een betere gezondheid.

Werknemers krijgen nu de mogelijkheid om een e-bike uit te proberen tijdens één van de roadshows die worden georganiseerd. Fietsen biedt niet alleen plezier en gezondheidsvoordelen, maar vermindert ook aanzienlijk de CO2-uitstoot in vergelijking met autorijden. Tijdens de roadshows krijgen medewerkers de gelegenheid kennis te maken met een scala aan moderne en trendy (elektrische) fietsen, inclusief e-bakfietsen. Daarnaast is er een fietssimulator, waarmee deelnemers door middel van een virtual reality-ervaring hun woon-werkroute van huis naar kantoor kunnen verkennen. Alle medewerkers zijn welkom.

De gezamenlijke inzet van gemeente De Ronde Venen, Goedopweg en andere lokale bedrijven benadrukt het belang van gezondheid en milieu in de omgeving. Het doel is woon-werkverkeer met de fiets te stimuleren en zo een positieve impact te hebben op zowel de persoonlijke gezondheid als op het milieu. De roadshows zijn toegankelijk voor alle medewerkers in Mijdrecht, ongeacht bij welk bedrijf ze werken. Medewerkers die op dinsdag 26 september niet kunnen deelnemen, kunnen ook bij een van de andere door de lokale bedrijven op het bedrijventerrein georganiseerde roadshows terecht.

De drie roadshows worden op de volgende data georganiseerd:

• J. van Walraven 21-09 Industrieweg 5, 3641 RK Mijdrecht
• Gemeente De Ronde Venen 26-09 Raadhuisplein, 3641 EE Mijdrecht
• Van Walraven 28-09 Nijverheidsweg 26, 3641 PR Mijdrecht.MijdrechtNieuws


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×