Film 'Onder het maaiveld' bij NME centrum De Woudreus

Op vrijdag 20- en zondag 22 oktober a.s. wordt de film ‘Onder het Maaiveld junior’ vertoond bij NME-centrum De Woudreus in Wilnis. Wist je dat er in een handje grond meer bodemdiertjes leven dan dat er mensen op de aarde wonen? Meer dan acht miljard!

De film ‘Onder het Maaiveld junior’ neemt je mee op een ondergrondse reis naar allemaal beestjes die je nog nooit hebt gezien. Het bodemleven speelt een ontzettend belangrijke rol in alles wat groeit en bloeit op onze aarde. Het bijzondere is dat je die kleine beestjes ook bij jou in de buurt de bodem gezond houden. En wist je dat de duizendpoot stiekem een beetje een opschepper is en helemaal geen duizend pootjes heeft, dat de slak een heel bijzonder slijmspoor achterlaat en dat als je heel stil bent je de regenworm kunt horen ritselen?

Kinderen gaan ook aan de slag bij verschillende ‘werkstations’ om onze onderburen beter te leren kennen. Ze gaan op zoektocht naar bodemdieren in de ontdektuin en ze kunnen een oorwormhotel maken. Zo helpen ze het bodemleven een handje.

De film en activiteiten zijn geschikt voor gezinnen. Kinderen vanaf 6 jaar, maar ook jongere broertjes en zusjes zijn welkom. De kosten zijn € 2 per deelnemend kind. Aanmelden is niet nodig.

De eerste helft van de film start op beide dagen om 14:00 uur. Tussen 14:30 en 15:30 uur zijn er activiteiten, waarna de tweede helft van de film vertoond wordt. Dit duurt tot 16:00 uur.

Wie de film graag bij een andere gelegenheid wil zien, in je klas of met je vereniging kan contact opnemen met Herenboeren Groene Hart via voorzitter@herenboerengroenehart.nl.NieuwsWilnis


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×