Uitwerken plannen voor Vinkeveen start op de Kerstmarkt

Op zaterdag 16 december a.s. organiseert het Oranje Comité Vinkeveen in samenwerking met Ondernemers Vinkevéén en projectontwikkelaar AHV een kerstborrel op het voormalige Adelaarterrein aan de Herenweg. Behalve een borrel en hapjes staan er ook diverse kraampjes met cadeauartikelen. Ook aan kinderen is gedacht: naast een draaimolentje kunnen de kinderen ook touwtje trekken. De kerstborrel begint om 16:00 uur en zal duren tot 21:00 uur.

Tijdens de kerstborrel geeft wethouder Vijselaar om 17:00 uur het startsein voor de verdere ontwikkeling van het Centrum- en Mobiliteitsplan Vinkeveen. Medewerkers van de gemeente zijn tussen 16:00 en 18:00 uur aanwezig om meer over het Centrum- en Mobiliteitsplan te vertellen.

Deze kerstborrel markeert het startpunt voor de verdere uitwerking van dat Centrum- en Mobiliteitsplan, waaraan inwoners van Vinkeveen actief kunnen meewerken. Samen met de ontwikkelaar is de gemeente op zoek naar inwoners die vanaf begin volgend jaar aan de klankbordgroep of aan een van de projectgroepen willen deelnemen. Op die manier kunnen, samen met de inwoners, de plannen verder worden uitgewerkt.

Onderdeel van het Centrumplan is dat de inwoners van Vinkeveen toegang krijgen tot de Vinkeveense Plassen en een aantal Dijksterreinen, zodat zij straks volop aan het water kunnen recreëren. De klankbordgroep denkt mee over de inrichting van dit openbaar gebied. Vragen die worden voorgelegd hebben onder andere betrekking op de verbinding tussen de Herenweg en de Vinkeveense Plassen en op de inrichting van de Dijksterreinen.

Omdat deze onderwerpen alle inwoners van Vinkeveen raakt, probeert de gemeente de klankbordgroep zo samen te stellen dat iedere buurt van Vinkeveen hierin vertegenwoordigd is. Dus van de Herenweg-Noord tot aan de Mijdrechtse Dwarsweg. De klankbordgroep zal uit maximaal 8 personen bestaan en komt gemiddeld tussen de 4 tot 6 keer per jaar bij elkaar.

Aan de projectgroep(en) kunnen de direct omwonenden deelnemen. In deze groep(en) wordt onder andere bekeken hoe de woningen het best kunnen passen in het gebied, en hele praktische zaken zoals tuinligging en plek van de voordeur. Omdat het gebied vrij groot is, is het verdeeld in deelgebieden. Per deelgebied wordt een aparte projectgroep opgericht. De deelnemers aan een projectgroep komen gemiddeld 3 keer bij elkaar.

Kijk voor meer informatie over het Centrum- en Mobiliteitsplan op www.derondevenen.nl/centrumplanvinkeveen. Daar staat ook een formulier voor aanmelding bij de klankbordgroep of voor een projectgroep.AlgemeenVinkeveencentrum- en mobiliteitsplan vinkeveen

Meer in dossier centrum- en mobiliteitsplan vinkeveen

Meer in dossier centrum- en mobiliteitsplan vinkeveen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×