Cursus 'DigiD, wat kun je ermee' in de Bibliotheek

Vind je het lastig om zelf dingen te regelen via internet, zoals een rijbewijs verlengen, AOW regelen of een toeslag aanvragen? Wil je oefenen zodat je dit soort zaken voortaan zelf kunt doen? Volg dan de cursus ‘DigiD, wat kun je ermee’ bij de Bibliotheek.

In vier weken leer je stap voor stap je DigiD te gebruiken. Na afloop van de cursus kun je verschillende zaken zelf vanuit huis regelen, zoals het aanvragen van een rijbewijs of ID-kaart of het regelen van zorgtoeslag.

En heb je nog geen DigiD? Dan helpt de Bibliotheek met het aanvragen ervan.

De cursus is bestemd voor iedereen die wil leren werken met het DigiD. Het is fijn als je enige ervaring hebt met internet en als je websites kunt bezoeken, maar het is niet nodig dat je heel handig bent op de computer. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Deelname is gratis. Wel is een cursusboek nodig van € 20. Dit kun je kopen tijdens de eerste les. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

De cursus wordt in de Bibliotheek Mijdrecht gegeven op woensdag 7, 14, 21 en 28 februari a.s. van 14:00 tot 16:00 uur. In de Bibliotheek Maarsenbroek wordt de cursus gegeven op dinsdag 5, 12, 19 en 26 maart van 10:00 tot 12:00 uur.

Aanmelden voor de cursus kan via www.bibliotheekavv.nl/oefenen-met-computer, of per e-mail via taalpunt@bibliotheekavv.nl. Vermeld daarbij je naam, je telefoonnummer en waar je de cursus wilt volgen (Mijdrecht of Maarssenbroek). Je kunt ook even binnenlopen bij de Bibliotheek of bellen naar (0346) 56 76 82. Na de aanmelding neemt een medewerker van de bibliotheek contact op voor een kort intakegesprek.



AlgemeenDe Ronde VenenNieuwsRegiobibliotheek maarssenbroekbibliotheek mijdrechtcursus digid

Meer in dossier bibliotheek maarssenbroek

Meer in dossier bibliotheek maarssenbroek


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×